Lägesrapport från vedspisen.

Efter flera dagar med temperaturer långt under minus trettio grader känns det skönt att titta på termometern och se att den står på ca tio minusgrader. Eldar dock i spisen. Dels för värmen, dels för mysfaktorn.

För övrigt röjer jag lite här hemma ikväll. Får celebert besök imorgon! :)


Filosofi..

Läste i en blogg den filosofiska frågan om vad man måste uppleva för att inte vara samma person? Hur många händelser måste ske innan en ändring av vem man är sker?

Vi diskuterade det där på Miun förra veckan, då angående "identitet". Har man en eller flera? Eller är det personligheten och inte identiteten som ändras? Eller är det samma sak? Har man en eller flera samtidigt?

I frågan om när den ändras, skulle jag vilja påstå att det oftast sker en kontinuerlig ändring, som smyger sig på utan att man märker det. Skrämmande egentligen. Men, jag tror att det är sällan människor medvetet byter personlighet, bara så där...bara för att liksom. Visst händer det att människor medvetet går in för att förändras. Men, hur ofta gäller den förändringsviljan då personligheten?

Vad tror ni? 


Måndag 22/2 2010

Jag tycker fortfarande att det ser overkligt ut att skriva tjugohundranånting. Ändå har det gått ett helt decennium. När vänjer man sig vid saker? Retorisk fråga. Kräver inget svar.

Dagen har försvunnit. Praktik. Pyssla om sjukling. Laga mat. Skotta snö. Snart dags att fixa kvällsfika. Imorgon är en annan dag.


VFU

Verksamhetsförlagd utbildning = praktik, veckorna 8,9 & 11.

Ha en härlig måndag! :)


Skriver..

Jag skriver igen. Jag har hittat mina ord. Var var de? Vem gömde dem? Rädslan över något värre än kritik. Avstånd, förlöjligande, hånfulla ögon som spottar fram blickar av förakt. För att jag inte är som de. Som de vill ha mig. Skriver sanningen som jag ser den. Kanske. Eller dikt. Bara jag som vet. Hemligheter i bokstävernas rundningar. Ingen har rätt att kasta första stenen. Det finns ingen skuld. Livet är inte svart eller vitt. En ständigt skiftande gråskala där ljuset faller lite som det vill. Eller dit man riktar spotlighten. IKEAs BAROMETER med fem lampor, andrahandsfynd till lättnad för miljön och plånboken eller onödigt dyrt från stilbutiken.
Lyser upp samma sak. Skuggar samma vinklar.


Fettisdag i Härnösand..

Det var minus arton grader imorse, vilket föranledde skrapning av bilrutor. När jag som bäst stod och skrapade bort isen från framrutan på förarsidan, kommer en man fram till mig och säger att jag ska parkera "där borta" (diffust pekande bakom grannhusen) istället, för han kommer inte ut ur sitt garage när min bil står på den parkeringen jag befinner mig på.
Alla som känner mig vet att jag tar inte order om jag slipper, så jag erbjuder istället att parkera på platsen bredvid den jag står på just nu. Den bredvid är ju inte mitt emot just hans garageport. Efter att jag bemött ett ifrågasättande om vem som lovat mig att stå på gästparkeringen och ett påpekande om att parkeringen endast är för tillfälliga gäster säger karln ytterst irriterat "Varför diskuterar du med mig?"
Jag, som faktiskt bevarar lugnet, meddelar att jag inte har tid med diskussioner för jag har en tid att passa och går sedan runt bilen för att skrapa den andra sidan av framrutan.

Då går karl och öppnar garageporten, går in i garaget och backar ut bilen, kliver ut ur bilen för att stänga porten och kör därifrån.

Min slutsats blir att han måste kunna trolla. Han fick ju inte ut bilen ur garaget för att min stod ivägen. Det sa han ju...

Medan han stängde garageporten gick jag bakom och runt min bil igen, med säkert en halvmeters marginal till hans lilla pyttesedan. Hah!

För övrigt började vi dagen med handledning inför vår grupp-VFU-uppgift på förmiddagen och avslutade med en föreläsning om Skillnad, samt ett seminarie om en av kursböckerna.

På lunchen stuvade jag in hela vår studiegrupp (vi är fem stycken) i bilen och så åkte vi ner till Erikshjälpen och shoppade studentbilligt! Jag köpte två jackor till sonen för sammanlagt 119 kr. Perfekt kurs! :)

När vi kom "hem" efter skolan fick vi veta av vår snälla hyrestant att hon lämnat, inte bara en, utan två hembakta semlor var åt oss i kylskåpet! Guld! 

Bortsett från att jag borde läsa en massa kurslitteratur, läser jag just nu Liam Norbergs bok Insidan. Den rekommenderas.

Nu tänker jag dricka jordgubbste och äta semla! ;D


Inte för att jag krisar...

....mer än vanligt, tror jag i alla fall. Men, jag har nyss läst om det.
Dagens underhållande chiclit-boktips;



och





"Stämmer det att ni har barn hemma i Bamseåldern?"

Eh...?
Vilken ålder är det?
D har inte varit speciellt intresserad av Bamse i någon ålder hittills.
Har han då hoppat över en ålder eller??
Avskyr telefonförsäljare som krånglar sig förbi NIX-systemet. Suck..!



Apropå förändring..

Det är fascinerande hur människor är rädda för förändring. Hur många är det inte som hellre ser att den närmaste omvärlden förbli som den är, även om den är mer eller mindre eländig, bara för att de är rädda för att det kanske, eventuellt, kan bli värre om något förändras? Speciellt oroväckande är det dessutom ifall förändringen kommer utifrån och inte är väntad. Fenomenet finns både på individ- och på samhällsnivå.
Skomakare, bliv vid din läst - Sadla inte om för allt i världen!
Men, tänk om det inte blir värre med förändring, även om det är en förändring vi inte själva valt?
Tänk om det inte blir någon större skillnad alls?
Eller, förbjudna tanke; Tänk om det på något sätt blir bättre?

Jag vill inte påstå att jag alltid välkomnat alla förändringar i min värld. Långt ifrån. Men, även om jag fortfarande kan oroa mig över förändringar som sker, så har jag lärt mig att de inte är att frukta. Om inget förändras, betyder ju det att vi står och stampar på samma ställe hela tiden och det genererar ju ingen utveckling varken för oss som individer eller för samhället i stort.

För att citera en av de gamla grekerna:
Det enda bestående är förändring. (Herakleitos 500 f.Kr.)

Så, det är väl bara att vi bestämmer oss för vad vi vill bygga när förändringens vindar blåser, vindskydd eller väderkvarnar.


Idag hurrar vi för Elvira!

Som fyller arton år :) 
- Zuuupergrattis!! ;D  
Om hon sen hör oss ända där nere på Öckerö, det vet jag inte och därför har vi naturligtvis grattat henne även på andra sätt. ;)


Det är redan onsdag och den är snart slut.

Helgen var trevlig. Mycket åkande. Men, det får man ju ta när man bor där vi bor.

     

Mässan i Lahtis var så välbesökt att det var svårare att gå omkring än vad det brukar vara på Åsele Marknad när det är som mest folk - Då är det Mycket! (Den där röda saken stod på båten.)

Jag shoppade nya Esprit-skor, ett Lancõmeläppglans (50% off) på båten + diverse godis och lite presenter. Det blev ett och annat besök i baren också. Men hys ingen oro - jag drack inte för mycket och jag skämde inte ut mig. Glaset på bilden var faktiskt inte mitt, men det såg lite läckert ut så det fick bli fotomodell. :)



På tal om det så stod naturligtvis de traditionella fotograferna redo när vi gick på båten. Det enda som fattades var orden "Hej, hej, välkomna" som jag, trots att jag inte såg programmet, bestämt har för mig att de sa på Färjan. Fotade blev vi i alla fall. Om jag orkar scanna in bilderna lägger jag in dom framöver.

Jag höll ju alldeles på att glömma bort FYNDET vi gjorde! Världens bästa uppfinning sedan hjulet och det som gjorde att jag nu lagat en trasig dragkedja på tio sekunder! Zip Clip!!

För övrigt..
Igår var jag till Umeå en sväng och ikväll skulle jag egentligen till Åsele, men jag hoppar över det. Ska dit på fredag, så jag sparar bensinen till dess.
Solen har varit framme och spridit ljus och glädje idag. Välkommet! Det får den gärna fortsätta med. :)

En allmän fundering: Måste man verkligen ha frågestunder i sin blogg och i så fall varför? :)

Må väl!





YES!

Jag har klarat engelskatentan med GOD marginal!! ;D

Imorgon 05.30 bitti bär det iväg. Hoj-X i helgen. (Googla det. Orkar inte länka.) Hemma igen söndag kväll.

Ha det bra där ute!


Solsken

Har jag inte sett idag.
Men dock annat som gjort livet ljusare! :)



RSS 2.0