Sol, bad & bikini!

Igår: Playa de Lögda
Idag: Playa de Lögda

Det tidigare ihållande regnet har lett till att strandkanten förflyttat sig sisådär 5-6 meter uppåt vilket innebär att det inte alls är mycket strand kvar och den tidigare Mycket Långgrunda badplatsen är inte riktigt så långgrund längre...
Men likväl, favoritstranden i brist på havsbris.

Solstrålarna laddar mina batterier och väcker min sovande skaparlusta. Jag kanske ska våga mig på att skriva i helgen... Om jag kommer ihåg hur man gör. Har inte skrivit skapande på evigheter, eller mer.

Nää...

Jag ska sluta spå väder. Verkar ändå inte vara min grej. Det regnar.

What if...

....or maybe not.

Anyway, I recommend the film Amazing Grace. It´s just fascinating..

Idag..

Jag och D tillbringade eftermiddagen och kvällen hos min mor och far. B hade mc-möte (lokalt & SMC) med mat och dryck i Åsele. Han tittade förbi mellan mötet och deras middag och sen plockade vi upp honom efter halvtiosnåret och åkte hem. Jag fotade lite blommor i mammas trädgård. Dessutom fick vi se solen! Passade på att ta en promenad och njuta av de numera sällsynta solstrålarna! Tittade in till kusinvitamin på kaffe. Sen var jag och D på Ica och köpte lördagsgodis - till honom, inte till mig. =)





     

Det klarnar i väster. Jag tror att det blir rätt bra väder imorgon! =D


Igår eftermiddag...



Jag, B & D var en sväng till Umeå. B inhandlade diverse bra & ha grejer på Two Wheels, jag strosade omkring på Myrorna där enda fyndet för dagen blev en pocketbok, vi åt på McD, handlade på Willys och så var vi till Holmsund på Tropikhuset en sväng. (Dock ej i den ordningen.)

       

Jahaja, så var det kväll igen.

Har nyss pratat med C, som ska sjunga på bröllop i Nordmaling i helgen (Jag=Stolt mor). Sommaren springer iväg. Hennes sommarlov tar slut först, hon börjar den 20/8 om jag minns rätt. D & J börjar den 24/8 och jag börjar den 31/8. Då har jag fem dagar i H-sand som avstamp på terminen. Hoppas på fler soliga och varma dagar innan dess!!

Sovarväder

Det är vad min far kallar sånt här blött gråväder. Han har en poäng där...


Åsele Marknad 2009...

Införskaffade en softshelljacka, vilket jag planerat att göra i snart ett halvår, samt en bandstrimlare. Bra & ha grej. Helgens bästa var nog avslutningen, upptagningen av laxarna. Anders Westman utklädd till Michael Jackson, plaskandes omkring i fontänen fångandes tre stora laxar med bara händerna. Kodakmoments som jag tyvärr inte förevigade. Plockade inte ens upp min Nikon ur kameraväskan på hela helgen. Inspirationen räckte bara så långt som att sträcka sig efter mobilen och knäppa sporadiska bilder...







Nytt väntrum??

               



The one and only Thomas Di Leva...



(Det var betydligt fler i publiken på söndagen än på lördagen, oavsett vad det står i tidningen..)



Trevligt oväntat besök på söndagkväll =)

Vad är det för sorts fisk!?

Fredagkvällens tiopoängare vad gäller skrattretande kommentarer! Den fälldes av en för mig okänd människa som i sällskap med två andra stod och hängde över räcket vid laxen Tyko. Så, den stora funderingen var alltså; Vad är laxen Tyko för sorts fisk?

Om vi börjar från början. Anlände till händelsernas centrum precis lagom till lunch. Traskade runt i marknadsvimlet på em, först med sonen som köpte sig en keps och sen med Artmina och då styrde vi kosan mot Svängvägen, kaffe och tårta. Hann med ytterligare en sväng efter middagen, nu i sällskap med Connie. =)

Kvällen efter klockan åtta, började med att jag förlorade mot min son i Uno, två gånger i rad. Efter det begav jag & mARTy oss ut och försökte finna meningen med marknadskvällen. Vi förfasade oss tidigt på kvällen över att de börjat ta inträde till öltältet, femtio riksdaler som fick oss att vända på klackarna, och vi förundrades senare under kvällen över den drygt tjugo meter långa kö som svajande ringlade sig mot ingången till nämnda tält. TG, aka TimmerGrillen, fick njuta av vårt sällskap en stund. Där satt vi på verandan och studerade en lastbil/varubil vars chaufför valde ett ytterst intressant sätt att backa på. Vi hann även med att planera en installation i korsningen vid Coop, framför webbkameran, fota ett konst(igt)verk i form av en plaststol upphängd på en skylt, köpa godis på OKQ8 för hela tio respektive tolv kronor samt inse att man ibland får prioritera värme framför stil och vika ner ärmarna på jackorna. Det var +7 grader ute, vilket fick oss att vända ner mot Svängvägen för värmens skull en stund innan vi promenerade ner till Trillen och skakade oförstående på våra kloka huvuden, när vi såg alla dessa parkerade Svenssonbilar som stod uppradade som panelhönor i en dansloge. På väg därifrån missade vi med en sekund och ett par decimeter att bli nermejade av en buss, vars förare var lite väl optimistisk i en kurva.

Min kväll avslutades med att jag vid ettsnåret gått isäng med en god bok.

Så var det dags igen då..

www.aselemarknad.nu

Jag och D åker till mamma/mormor och blir där till måndag kväll.

Helgen var härlig.

Nyss var det värsta åskvädret här, med regn och hagel. Det åskade och blixtrade nästan samtidigt och small till så att jag trodde någon av våra höga granar eller tallar skulle stryka med. Tydligen klarade alla sig..

Tjolahopp!

Rubriktorka!

Om ca en timme kommer Maria & Adam. Just nu sitter de och fikar vid Öre älv.

Jag har snart fått ihop alla förberedelser inför helgens festligheter. Min käre sambo fick en snilleblixt vad gäller duk på bordet - man kan ju trycka upp en! =D Smart tänkt! =) För övrigt är det miljöovänlig dukning som gäller, med engångsartiklar - ingen disk! Jag har nyss fryst in två drinkhinkar, ja eller kanske inte Hinkar utan små plastlådor. :P Min fenomenalt bra mp3 (tack för den älskling!) är snart fylld med musik och ska kopplas ihop med högtalare ute i bagarstugan. Fick en hint om att B kommer att byta ut den mot sin mp3 fram på kvällen... Hm.. Man skulle kunna tro att jag inte är betrodd till att välja musik. Hmpf! ;) Kanske ska fylla på med lite klassiskt och dragspel bara för att? (Ser Mycket oskyldig ut just nu!) Vi blir åtta vuxna till middagen på lördag och gästerna från byn är utan barnvakter, så det blir sex barn också. Tur att det är stort bord! =D Våra barn är inte hemma då, de kommer på söndag från olika håll.

Det är alltså hembygdsdagar här på byn i helgen. Vilket innebär löpartävling på lördag, dans på lördagkväll och diverse ståhej på Sjönäs hembygdsområde på söndag.

LCHF - jag har fuskat som (/&#¤%#¤/& i sommar, men ändå minskat ett kilo till, så nu är det sammanlagt 14 jag har gått ner. När är jag då nöjd? Jag vet inte. Men, det skulle vara trevligt att minska lite till. =)

Over and out.

Summerpics so far...

Bits and pieces;




              





                      









Sommarbloggande

Eller kanske snarare bristen på...

Igår ägnade jag en bit av dagen åt den ädla konsten att knäskura golv med såpa. Roade mig även med att städa kylskåpet, tvätta lite kläder och annat nödvändigt som passar bra en dag när det faller renande regn från skyn. Passade även på att lyssna igen lite sommarpratande som jag missat  (Tack Världen för webbradio!) och uppdatera mig en aning på ARTfronten. =)

Imorse vaknade jag 05:15, av regnet som slog mot fönstret som om det ville in. Det kunde ha varit lätt hemtrevligt att ligga och lyssna till regndropparnas trummande om detta varit lite mindre intensivt. Det lät allvarligt som om de försökte ta sig igenom fönstret.

Jag har skrivit ut mitt preliminära schema för kommande termin. Vi ska läsa svenska och engelska till hösten. Enligt litteraturlistan verkar det bli rätt mycket grammatik i svenskan, vilket kanske inte är så inspirerande och poetiskt. Men, det blir säkert kul ändå. Litteraturlistan för engelskan har jag inte hunnit få än. Den landar väl i lådan så småningom. =)



"Hon med bloggen" fyller år idag!

Grattis Martina!! =D

RSS 2.0