Härnösand.

Sol på dagarna och frost på nätterna.

Språkutveckling och matematik omväxlas imorgon med bild och musik.


Söndag.

Idag har jag torkat golv, bakat sockerkaka, klippt ner buskar, spelat Yatzy med D för att jag har i läxa att analysera mattetänk, promenerat 8 km, lagat tortillas till middag, fixat matlådor till mig och C, lastat ris och mindre träd (som jag sågade ner igår) på släpvagn och kört iväg till vårens blivande majbrasa.

Imorgon bär det av till Härnösand, via Umeå.
Nu borde jag packa. Snart. Jag ska bara.... ;)

Jo, just det! Åsa! Det blir ingen IKEA-resa denna gången. Ekonomin säger att jag åker dit vecka 45 istället.


Specialpedagogik.

Har nu skickat in anmälan till kursen i specialpedagogik. Idrott och hälsa kan jag alltid läsa sen, vt-12. :)


Håller bokhandeln på att dö?

I Västerbotten saknar elva kommuner egen bokhandel. I det tätbefolkade Skåne är det tio kommuner, liksom i Västra Götaland och Värmland – som förlorat tre boklådor de senaste fem åren.

Nedläggningarna accelererar: sedan 1985 har 42 kommuner blivit utan bokhandel. I ytterligare ett dussin bokhandelslösa kommuner har misslyckade försök gjorts att starta boklådor.

Sedan 2005 har 13 kommuner förlorat sin sista bokhandel. Bara tre kommuner har fått en ny. Det finns i dag 141 kommuner med bara en bokhandel.

Totalt saknar 96 av landets 290 kommuner i dag egen bokhandel.

Källa: SvB gm DN.


Fototävling

Jag hittade en sådan, när jag surfade runt och letade information om Mayafolket som vi behöver inför nästa skolvecka. Kolla här. :)

Godmorgon :)


Trött torsdag.

Har mest gjort ingenting idag, bortsett från tvättat, handlat och staplat ved. Läst Elle har jag också gjort. Köpte den igår, bara för att de hade ett flera sidor långt reportage med Julia Roberts. :)
Teori: Om män led av det kvinnor lider av en gång i månaden, skulle det finnas ett botemedel mot värken.



Borde plugga. Ge mig inspiration!


Idag och igår kväll.

Idag har jag och pappa varit till Söderby. :)

Underbart härligt väder! Sol, vindstilla och kristallklar luft. Vi har promenerat runt ägorna och mått bra. Jag tog undan lite ris som låg bakom huset sen pappa röjde för någon vecka sen och vi bytte ut hinken i brunnshuset. Till lunch åt vi uppstekt fläskpannkaka. Det bästa av allt: Pappa satt ner och åt lunch! För första gången på ett halvår! Det gör fortfarande ont, men inte alls lika mycket och det går över fortare. Så, det har successivt blivit mycket bättre sen de la den där blockaden i juli.



Soligt. Mobilkamera. Motljus.

Igår kväll blev det en liten promenad i alla fall. Jag och sonen gick en sväng.



Jag klippte pojkarna igår kväll också. Det hade jag alldeles glömt att skriva.

   Nyklippt son. :)


I söndags..



När vi var på väg hem, såg vi den mest underbara regnbåge! :)


Dagens tredje inlägg.

Jag står emot alla påtryckningar och låter bli att skriva utförligt om barns språkutveckling - sorry Åsa! ;) För jag är såååå extremt trött på ämnet just nu. Men, du får gärna låna boken när terminen är slut! :)

Jag kokade en burk svartvinbärssylt till ikväll, för den höll på att ta slut. Egentligen känner jag att jag skulle behöva en promenad. Men, slöheten vinner nog idag. Eller...man kanske kan se det som energibesparing? ;)


Två kvar att välja mellan.

Vad tycker Ni?

Idrott och hälsa 9-13 år

Eller

Specialpedagogik

???

Naturligtvis bestämmer jag själv i slutändan. Men, det är intressant med bollande av synpunkter. :)


Mitt tisdagsmellis :)

Vanilglass med mangorippel och kravmärkt svart blåbärste.

Lyssnar just nu på bortglömd 80talsmusik: Danska popgruppen Laban. Eller, jag försöker. Men, internetuppkopplingen segar sig, så musiken tystnar emellanåt. Jag hade en gång hela den LP:n inspelad på kassett. Men, det var då det! :)

Jag har snart skrivit en halv sida vardera om sju kapitel i en bok som handlar om barns språkutveckling. Vi ska ha seminarium om den boken på måndag.


Valresultat Åsele kommun 2010



Svea rikes valresultat såg ju då lite annorlunda ut....


Specialiseringsfunderingar...

Jag ska söka specialiseringskurs inför vårterminen, senast den 15 oktober. Så långt allt väl. Men, VAD SKA JAG SÖKA DÅ?!?!?!? På Miun har jag bara följande alternativ:

Engelska - helt nätbaserad kurs. Vet inte om det är så inspirerande att sitta själv Hela tiden..

Fantasteri och temaarbete i förskolan - Känns inte så jätteaktuellt. Jag vill inte vara i förskolan.

Specialpedagogik - Borde egentligen vara obligatoriskt på alla lärarutbildningar. Men, känns den rätt?

Idrott och hälsa 9-13 år - Jag är ju inte speciellt såld på idrott, bara delar av den..

Historia - även den helt nätbaserad om jag minns rätt. Mindes fel. Men...
Samhällskunskap finns.

Vi har möjlighet att söka och läsa specialiseringsterminen vid ett annat universitet eller annan högskola om vi så vill. Huvudsaken är att vi kan motivera att kursen vi söker är relevant för utbildningen. Detta gjorde inte saken speciellt mycket lättare, eftersom de flesta skolor har större utbud på höstterminerna än de har på vårterminerna.
Där fick jag för att jag tog den obligatoriska specialiseringen nu, istället för att läsa den till våren.

Jaja, jag fortsätter mitt funderande.

Nu, ett par timmar senare har jag lusläst kurskatalogen från pärm till pärm och faktiskt hittat ett par kurser jag hade missat tidigare. Mer att välja på alltså.


Fredag.

Dottern hemma. :)

Jag har stoppat sockar ikväll och lagat en av dotras stickade tröjor - som legat i lagningspåse i ca 2 1/2 år. Bättre sent än aldrig, säger jag om det! :D

I helgen har jag älgjour igen. Antingen imorgon eller på söndag ska jag åka iväg och hämta kött i Vägsele, av alla ställen. De ringer när de har styckat klart, så jag får komma ihåg att ha mobilen med mig.

På söndag är det Fredrikadag. Fredrika har namnsdag och Intresseföreningen Fredrikas Framtid bjuder på korv, kaffe, saft och bullar här på byn i Drottningparken mellan klockan 13-15. En tipsrunda blir det också och Viska Ridklubb 4H ordnar ponnykörning.

Välkomna hit! :)

Fast, om jag själv kan vara med beror ju då på jaktlaget i Vägsele...

Ha en trevlig helg alla!


Påminnelse! :)



Jag försöker ignorera stavfelet. Svårt när man är sån som jag! ;)

Finstyckning.

Sysslade jag med igår förmiddag. Hade övernattat hos mor och far, efter att ha hämtat 65 kilo älgkalv som var grovstyckad. Vi hade det vi gjorde den förmiddagen. Men, det gick bra. Jag lyckades med konststycket att ta ur filéerna så precist att de vägde exakt lika mycket! :)

Idag har jag städat och kört bort diverse återvinningsgrejor. J & D hjälpte mig att slänga saker och panta flaskor och burkar. Pluggat lite har jag också gjort. Men, när kursböckerna är av det mindre intressanta slaget, blir städning helt plötsligt väldigt kul! ;)


Rösta!

Om fyra år till går det inte att ändra tillbaka.


 



Godmorgon! :)

Solen skiner och det ser ut att bli en underbar dag!




Pluggande.



Har läst lite svenska idag alla fall. :)


Borde plugga matte...


För övrigt så har..

...energikicken hållit i sig (peppar, peppar). Jag har i veckan: plockat vinbär, kokat marmelad och saft, sorterat, städat och organiserat ännu mer, staplat ved, varit till Långbäcken & Åsele, tvättat och lagat mat och sånt vanligt.. Ja just det, pluggat har jag också gjort! ;D

Vädret har varit så härligt! Har varit på ett par promenader med kameran och tagit en massa bilder. Lägger inte upp alla här dock. :)











(Fler finns på facebook..)


Min Billy! :)

Så här blev det:







Trist olikt ljus på bilderna. Med och utan blixt & vid olika tillfällen.
Orkar inte redigera dem.. ;)

Jag är i alla fall superdupernöjd med min bokhylla! :)


Har ju glömt att berätta att den lever igen! ;D

Mobilen alltså! Den återuppstod på fredagen. Mirakler sker! :)


Svartvinbärsmarmelad! :)

Har jag kokat ikväll. Bären plockade jag i Långbäcken på em. Det har varit strålande fint väder idag. Härligt!


Städa, sortera, organsiera..

Det är vad jag har ägnat helgen åt. Det tar sig, sakta men säkert. Började med att sätta ihop bokhyllan i fredags kväll och ställde upp den på plats, med hjälp av C. Hon hjälpte mig också med att bygga ihop diverse tidskriftssamlare och lådor med lock.
Lördag var vi en sväng till Åsele. Lunchade hos min mor och far och sen höll C sin far sällskap vid valstugan (husvagnen) ett par timmar på em.
D+J+B var i Villis fre-lö. Sonens farmor och farfar har en stuga där, så de var hos dem i den och sov över.
Större delen av min vakna tid i helgen har jag ägnat åt det rubriken beskriver. Jag ser framsteg. Men, ibland tror jag att det aldrig ska ta slut. Ser hela tiden nya saker som borde sorteras och organiseras.

Hade tänkt ta mig en titt på matematikuppgifterna som skulle läggas ut i vår konferens på nätet. Men de verkar inte ha fått upp den än. Jag hittar den då inte. Så i väntan på att den kommer upp tänker jag ta mig en promenad i solen. :)

Ha en fin måndag!


Ikea

Köpte mig en röd Billybokhylla ikväll. :)




Mobiltelefon.

Jag vaknade imorse, av mig själv, tittade på mobilen för att se vad klockan var och upptäcker att den har dött i sin laddare inatt. Vilken tur att jag vaknade! Med tanke på att jag har väckningsalarmet på mobilen...

Var på Expert här i stan och frågade om de hade ett batteri till min mobil, så jag kunde kolla om dte är det som gett upp. Det hade dom inte. Men, han sprang faktiskt och letade överallt, så det var inte bara båg. Så, jag köpte billigaste telefonen de hade, för att ha som "nödmobil".

Haken är att 90% av all info låg på telefonen, inte på simkortet, så nu är jag utan nästan alla telefonnummer, anteckningar i kalender etc... Bilderna hade jag lyckligtvis hunnit ladda över till datorn (som jag hoppas håller ihop tills jag kommer hem).

Men! Det påverkade inte humöret! Det är i alla fall fortfarande roligt att vara här och plugga! :)

Zzz...

Orkar egentligen inte blogga idag. Trött efter dagen - föreläsningar från 8:15 till 17. Men, det är fortfarande kul! Här har varit strålande väder idag. Klarblå himmel och solsken. Kastade fram mobilkameran bara för att ta bildbevis på vädret! :)


RSS 2.0