Uppdatering från Södra Sundet.

I fredags åkte jag och B ner till Sthlm i hans Mercedes. Han hoppade av i Värtahamnen och strålade samman med en kusin till honom med fru. De åkte på Hoj-X över helgen. (Läsare med gott minne kommer ihåg att vi var iväg på sådan förra året.) I år bestämde vi att jag och bilen skulle stanna i Sollentuna hos en av mina käraste väninnor. Så, jag satte mig vid ratten och körde dit. Mercan fick stå parkerad i hennes garage över helgen. Den skulle nämligen tas som inbyte vid köp av ny bil på söndag fm.

Fredagkvällen ägnade vi åt att se en film som jag fick av B förra måndagen: Eat, Pray, Love. Med Julia Roberts - min favorit! Innan var vi ut i Sollentuna C och åt middag. På lördagen hade jag stämt träff med en annan av mina kära väninnor, som numera bor i Viggbyholm. Tre timmar satt vi på Wayne´s Coffee i SC och pratade. Jag hann även med att träffa hennes mellanflicka och hennes blivande make innan vi skildes åt. Lördagkväll blev det middag på Edsbacka Bistro.

På söndagmorgon vid halv nio körde jag till Värtahamnen och mötte upp Finlandsresenärerna. Lämnade B med bilen, som han skulle byta bort och istället köra hem i en mycket fin BMW. Jag och de två andra åkte taxi till Cityterminalen, fikade i väntan på flygbussen som skulle ta oss ut till Bromma och när vi väl var där klev vi på planet som tog oss upp till Umeå. Jag fick skjuts hem. Var hemma strax efter kl 16, åt palt hos svärmor och kramade om sonen, tog den redan färdiga Härnösandspackningen, väntade in mitt resesällskap från Villis och hann träffa B och se nya bilen innan jag åkte. 20:45 parkerade jag utanför Coop och vi gick in för att handla lite förnödenheter inför veckan. 21:30 var jag här inne på rummet, rätt jetlaggad. Jag sov rätt bra natten till idag! :)

Idag hade vi en redovisning på förmiddagen, som jag färdigställde imorse och en föreläsning på em. Den gav inte mycket. Trist när det är såna som man tycker är bortkastad tid. Hoppas på att det är bättre imorgon.


Mental härdsmälta nära förestående.


Det är bara för mycket nu...




Som tur är har jag en hyfsat förstående omgivning. B köpte med sig pizza hem, så att jag skulle slippa tänka på middagsmat och igår var han snäll och gav mig (bland annat) en film som jag ville ha: Eat, pray, love med Julia Roberts.

Jag körde skoter en sväng på aftonkvisten. Inget är som att bränna iväg på en tvåtaktare över isen. Välbehövlig adrenalinkick.


Inget ovanligt.

Kan inte sova.


Förklaring.

Jag brukade göra saker förr, som jag inte gör nu, av den ena, andra eller tredje anledningen. Att skriva är en av de sakerna. Jag brukade skriva mycket och ofta. Dikter, poesi, små noveller, en massa påbörjade böcker som har försvunnit någonstans, kåserier...you name it. Det gör jag inte längre.

För övrigt är Lycksele marknad överskattad. Men, gårdagens tur dit medförde tunnbröd och rökt korv med hem. Lite smycken också, för att de hade rea på Tiara.


Det var länge sen jag skrev något, på riktigt. Så, jag gjorde det nu.

Man brukar säga att det som göms i snö, kommer fram i tö. Ett annat obestridligt faktum är att det som vi gömt långt bak i vår minnesbank, det obearbetade, kommer att kasta sig fram igen när vi minst anar det och förmodligen vid den absolut mest obekväma tidpunkt som finns. Kommer det inte som minnesbilder, kommer det som cellminnen. Det vill säga, det kan ta sig kroppsliga uttryck. Vi kan få mer eller mindre mystiska symtom som vi inte kan härleda till vare sig det ena eller andra. Det är vårt sätt att kommunicera med oss själva. Alltså, när vi ignorerar vår inre röst nog länge och bara kör på och gör vårt bästa för att skaffa oss allehanda distraktioner, då börjar den skrika åt oss. ”Hallå! Det är dags att stanna upp nu och lyssna på vad du har att säga dig!” Oftast tycker vi att den där inre rösten är lite obekväm, till och med störande. Jag menar, den kommer ju ibland med förslag som är helt uppåt väggarna. Ja, de kan väl kanske låta bra i teorin. Men, vad skulle folk säga om man bara gick omkring och gjorde som man ville hela tiden? Har man nu lyckats undertrycka sin inre röst i Gud vet hur många år, då inträffar ju en smärre social katastrof om man helt plötsligt skulle få för sig att börja lyssna på den! Jag menar, vad skulle grannarna säga om du sa upp dig från tjänstemannajobbet för att ta ett halvtidsjobb på Coop, så att du har tid med att odla grönsaker på balkongen, potatis på innergården och skaffa ett par getter?  Ingenting till dig förmodligen. Men, en hel del till varandra.
Men, om man nu innerst inne vill ha fem getter och två kor och hålla på med frilandsodling, fast man är fast i sju-till-fyra-träsket och diverse kulturella helgaktiviteter som kräver att man klär sig i den senaste och äter så lite som möjligt (annars får man inte på sig det senaste – du trodde väl inte att de görs i alla storlekar?!), söndagsmiddag hos föräldrarna som är Så Stolta över att det Blivit Något av dig och sen börjar veckan om igen. Ja, då krävs det mer än en liten viskning från vår inre röst för att förändra livet. Det är väl troligt att det skulle krävas en hel orkester innanför pannloben för att vi skulle uppfatta att det är ett budskap på väg någonstans ifrån och förmodligen skulle vi tysta orkestern med en mer eller mindre intelligent värktablett, innan vi fortsätter att fylla de sista luckorna i planeringskalendern. För, man kan ju inte bara göra Vad Som Helst som faller en in, även om det är vad man innerst inne alltid önskat och det inte skulle skada någon annan än den allestädes närvarande sociala kodexen, som man råkar befinna sig i.
Eller, kan man det?


Bakade bullar igår kväll





Gillar min kökshandduk. :)


So far so good :)

Fem terminer klara som har innehållit detta, i kronologisk ordning:

Pedagogik A 30 hp

Historia A 10,5 hp & Litteraturvetenskap A 19,5 hp

Engelska A 10,5 hp & Svenska språket A 19,5 hp

Pedagogik B 30 hp

Matematik A (Matematikinlärning)15 hp & Pedagogik A (Läs. & skrivinl.) 15 hp

Det jag har kvar är Specialpedagogik A 30 hp, som jag läser nu och sen Pedagogik C 30 hp till hösten.




Äntligen!

Äntligen klar med Läs- och skrivinlärningskursen från i höstas. Omtentan godkänd. Så skönt!


Igår..

Köpte jag blommor. Bara för att jag ville. :)


Februaribilder på begäran.



Alla hjärtans fika på bibliotekscaféet i Härnösand.

På Birsta centrum hade de roliga skyltar lite varstans:





Vy från skidspåret som går efter strandpromenaden och upp mot Blåbärsberget:



David i backen uppe i Rävlyan:



Rävlyan, välbesökt utflyktsmål om vintern:


RSS 2.0