Måndag den sista februari tjugohundraelva.

Doktorn gav mig recept på salva. Mot svampinfektion. "Inte champinjoner och kantareller." Doktor med humor. Infektionen har blivit efter att jag kliat sönder huden, så det där som kliade från början vet jag fortfarande inte vad det är. Men, klådan försvinner med hydrokortison, så blir det mer får jag väl smörja det då.

För övrigt har jag åkt skidor igen. :)

Åsa: Tack! :) Bilder ligger i min mobil. Har inte laddat över till datorn... Än.


Söndag

Skoterkörning upp till Rävlyan där vi (jag&B&D+1) grillade korv och sonen och hans kompis åkte lite skrana (åkmadrass) i backen. Sen ägnade jag eftermiddagen åt att storstäda sonens rum, putsade fönster och bytte gardiner till och med. Bäst att passa på när det är plusgrader ute. Tvättmaskinen har gått mest hela dagen och gör så fortfarande.


Uppdatering.

Idag har jag städat, promenerat och åkt längdskidor. Underbart väder ute. :)
På måndag ska jag till farbror doktorn med mina kliande utslag som jag har på vänsterhanden. Hoppas på att få reda på vad det är och hur man får bort det!


Det är mycket nu...

När det går tungt sägs det att man ska ta en dag i taget.
Just nu tar jag en halvtimme i taget, med Doris (i filmen Hitta Nemo) mantra i huvudet:
"Fortsätt simma!"







Biltema och Birsta city.

Det blev en sväng dit efter skolan idag. Bromsskiva och spolarvätska till Swea. Smyckesgrejer, smaksatt kaffe och fika till mig. Fikat bestod av en semla och kaffe. :)

Det snöar. Har landat 15-20 cm hittills (sen igår kväll), pudersnö.

Imorgon efter klockan ett bär det av hemåt!



(Alla bilder som ej är fotade av mig är hämtade från Google.)

Tisdag 15/2 2011

Som kontrast till igår, vaknade jag klockan halvfyra imorse. Kunde inte somna om så jag låg och läste en timme, sen kunde jag somna. Men, jag försov mig inte! Framsteg.

Dagen har varit lång. Litteraturseminarium som start och sen föreläsningar om mobbning samt en om konflikthantering. Jag hade väl förtjänat palten jag stekte upp till middag!

Just nu gör jag en tedrickningspaus i mitt arbete. Jag skriver en grej som ska vara 3-4 sidor lång och klar till på torsdag. Sen ska jag fylla i ett par papper som ska vara gjort till imorgon.

Jag äter på tok för mycket godis när jag är här.

Mixtrade till en bild nu som jag fotade i november. Här är resultatet:


Valentine :)




Tack för tipset om bildredigeringsprogrammet!

14 februari 2011

Dagen började med att jag låg och tryckte på snoozeknappen i en hel timme, vilket naturligtvis ledde till att jag försov mig. Halvåtta lyckades jag ta mig ur sängen och då hade jag trettio minuter på mig till det var tänkt att jag skulle sitta i skolbänken. Minus tjugo grader, vilket inte är jättekallt hemma, men desto kallare här vid kusten. Världens längsta uppförsbacke att knata uppför till skolan. Men, jag hann! Hade fyra minuter till godo när jag befann mig på skolgården, så jag var i klassrummet på slaget åtta. Phu.. Nu återstår tre veckors väntan innan jag vet om omtentan blir godkänd.
Resten av dagen har vi haft föreläsningar. Lunchen bestod av en (rätt smaklös) matlåda bestående av någon mystiskt fiskgryta jag gjorde förra veckan, med blomkål till. Jag förstår att ni alla blir avundsjuka. Som tur var hade jag små McD förpackningar med salt och peppar i handväskan. Underskatta aldrig en kvinnas samlarföråga! ;)
Efter maten gick jag och Laila ner till bibliotekscaféet och köpte kaffe och godsak. För min del blev det en bit chokladtårta. Klickade ett foto med mobilen som jag lägger in sen, om jag kommer ihåg det. Glömde sladden hemma.
Dagen har i övrigt förgyllts av trevliga mms och sms från väninnor och från sambon.

Imorgon har vi litteraturseminarium på morgonen då vi ska prata i fem minuter var om något intressant ur en bok och sen är det återigen föreläsningar, fram till femsnåret.

Ha det gott!


På söndag...

...är det dags igen. Mot Härnösand. Omtenta på måndag. Håll tummar.
Kommer att få ägna delar av helgen åt att färdigställa andra uppgifter, i den aktuella kursen, kanske måndag kväll också. Jaja, det blir som det blir.

Ska ner på Biltema en sväng till veckan också. FYI.


Försöker...


23/2 2011 - Bokrea!


Med ryggen mot en gran...








Sol

Tvingade mig att gå ut på em och sätta mig i solen med ryggen lutad mot en av våra mycket gamla, stora granar. När jag väl satt där var det rätt härligt. Förunderligt att det ska ta på så mycket ibland bara att gå ut genom dörren.

Just nu försökte Curry, en av katterna, få tag i geckoödlan genom terrarieglaset. Det gick inte direkt bra. Men, det såg rätt kul ut.

Jag skulle behöva börja med LCHF igen. Men, jag vill verkligen inte äta bara sån mat, när jag mest av allt är sugen på god frukt, bär och olika sorters juice. Undviker potatis, pasta och ris i alla fall, vad det nu kan vara värt.

Ibland misströstar jag. Ibland går det över.


Måndag..

Av ett flertal mer eller (mycket) mindre roliga anledningar sitter jag på skolan och pluggar idag. Alltså skolan här på byn. Har faktiskt fått en hel del vettigt gjort.

Men, nu blev jag lite trött...





Man blev mätt...

Vi var och firade kinesiskt nyår igår kväll. Här kommer menyn:

Citronkyckling
Kung Pow Kyckling
Peking Anka
Räkchips
Två Gånger I Grytan Kött
Sötsur Gurksallad
Sockerärtor Med Bacon
Wokade Nudlar (med bacon, tigerräkor och annat gott i)
Vårrullar
Ångad Fisk
Revbensspjäll Med Chili
Friterade Räkor

Bananpaj
Glass
Lyckokakor

Som alltid, underbart god mat!


...................................


Omtenta.

Jag sa ju det. Omtenta måndag vecka 7, samma dag och tid har jag föreläsningar på den nuvarande kursen och idag kom det besked med posten att C fått tid för magnetröntgen den dagen kl 9 på fm - i Lycksele.

Det är för mycket nu.


Sara vann!

Jag är så glad för hennes skull!


Som så många andra nätter...

....har jag mycket svårt att somna.


Saker om mig...

På begäran av Åsa.

1. Jag har alltid tyckt om ordspråk, aforismer och citat.

2. Jag påbörjade att sticka en tröja en gång i världen. Numera håller jag mig till handledsvärmare, mössor och halsdukar, de gånger jag plockar fram stickningen.

3. Jag fick aldrig vara en hästtjej eller köra moped. (Man kunde göra illa sig.)

4. Jag gillar inte pölsa. Jag gillar verkligen inte pölsa.

5. Jag har läst psykologi (utan hp men Många böcker), etik (7.5 hp Umeå uni), hyllmeter efter hyllmeter av diverse annan facklitteratur och skönlitteratur och just nu fem terminer av sju på lärarutbildningen.

6. Jag vet inte vad som är mitt första barndomsminne. Men, ett starkt minne från det jag var tre-fyra år, var när min dåvarande dagmamma slängde ner mig i en mörk källartrapp och stängde dörren. (Efter att jag hade blivit itvingad mat som jag Verkligen Inte tyckte om, vilket ledde till att den kom tillbaka upp på tallriken..) I källaren, fanns husets schäfer, som alla dagbarnen fått veta inte tyckte om barn. Det var ingen hit. Händelsen berättade jag inte om hemma förrän många år senare, när jag och en kompis satt och pratade i köket hos mor och far om hur det var på den tiden. Behöver jag säga att min mor blev minst sagt förfärad?
Betydligt trevligare barndomsminnen är t.ex när jag och pappa var ute med båten och fiskade, när jag, mor och far var i Söderby och när jag/vi var hos mormor i Långbäcken.

Åsa! Det var faktiskt jättesvårt att göra den här listan! :)


RSS 2.0