Den där våren?

Var är den?

Det har snöat här på förmiddagen. Rätt mycket till och med.

Jag satt och muttrade för mig själv över att det är så sen vår i år. Sen började jag kolla i mina bilder och insåg att först när jag var tillbaka på 2007, var det relativt snöfritt på Valborg. Det vill säga endast enstaka drivor kvar på skuggsidor. Man kunde se grönt gräs och blommor i rabatterna. Det var då det.

 


LCHF-kaka a lá Katarina :)



Eftersom sambon fyller år snodde jag ihop en sån här. Visst ser den god ut?


Dag 2 vecka 16.

Lång dag. Men intressant till större delen! :)

Vi hade föreläsning med Staffan Landin på temat Blir världen bättre (eller nå´t i den stilen). Mycket givande. Han visade bilder från bland annat Gapminder och berättade om sitt arbete och om hur världen egentligen ser ut.

Igår hade vi workshops på fm. Jag var bland annat på Skogen i skolan. Även det var mycket intressant.

För övrigt har solen strålat över Härnösand dessa dagar. jag hoppas verkligen att den tänker fortsätta med det. Livet blir så mycket lättare när solen skiner! :)


Gula blommor

Jag ser gula vårblommor genom fönstret.
Ser snödrivor också.
Men, dom ignorerar jag för såna har jag att titta på hemma!

Landade här i H-sand vid halvfyrasnåret i em. Har nu en fullspäckad vecka att se fram emot med schemalagd tid från 08:15 - 17:00 varje dag, utom fredag då vi slutar kl 15:00.

Over and out..



Grattis till mig igen!!

Jag fick godkänt på salstentan!! (Som handlade om Social och kulturell bakgrund) De hade lagt ut resultatet i First Class (vår lärplattform). Trallallallala... :)

Jaha..

Ingen post från Miun idag heller. Resultatet från tentan vi skrev v.13 (salstentan) skulle komma per post senast 19/4, på måndag alltså. Det lustiga(?) är att vi har innevecka till veckan, så om resultatet postas för att komma den dagen - är inte det ruskigt onödigt? I så fall har vi ju lika gärna kunnat hämta ut det själva nere på expeditionen.

Jaja, det är väl inte meningen att man ska förstå allt. På söndag ca 13.30 bär det av ner till H-sand igen i vilket fall. Blir där till på fredag.

Ha det gott i vårsolen!


Grattis till mig!

Jag har klarat teoriprovet för jägarexamen ikväll! :)


Godafton.

Vi har varit en sväng på berget ("vårt" berg, här på byn) ikväll och fikat hos sonens farföräldrar. Trevligt.

Jo, jag skrev i en kommentar till Åsa (orkar inte länka) att jag är blogg-periodare. Hon påpekade att det är ju tur att jag (såvitt hon vet) bara är periodare på att blogga. Sant! Det finns värre saker att vara periodare på. Kan lägga till protokollet att jag är endast blogg-periodare, tror jag. Jag är nog lite te-periodare också. :)

Ett förtydligande verkar vara på sin plats också. En "salstenta" är en tentamen som man skriver i en sal på campus, alltså på den högskola/det universitet man gör sin utbildning. Ibland, om man som jag läser på distans, kan man få den skickad till ett Lärcentra i den kommunen man bor och så får man skriva den där. I båda fallen finns det tydliga regler om hur det ska gå till. 

Tentamensregler vid Mittuniversitetet,
salstentamen


Studenten skall:

1.

 anmäla sig via Studentportalen - Studieuppgifter – Tentamensanmälan (Ladok på webb), vilket är en förutsättning för att få delta i tentamen. 

2.

 göra anmälan till tentamen senast 5 arbetsdagar före aktuellt tentamensdatum. Plats kan ej garanteras till de som ej anmält sig i tid.

3.

 efteranmäla sig direkt till tentamenssamordnaren som tar emot i mån av plats och tillräckligt antal tentor.

4.

 meddela tentamenssamordnaren eller själv avanmäla sig via Ladok på Webb om studenten bestämmer sig för att inte tentera.

5.

 ha möjlighet att tentera på annan ort inom Mittuniversitetet om han/hon så önskar - förutsatt att det redan finns en tentamen på samma tid, plats i tentamenslokal och vakter bokade. Studenten måste själv ta kontakt med tentamenssamordnaren på orten för att få besked om det är möjligt. Om svaret är positivt skall studenten meddela sin institution. Institutionerna får själva fatta beslut om eventuella möjligheter att tentera utanför Mittuniversitetet.  

6.

 alltid ta med sig giltig fotolegitimation och kårlegitimation (alt kvitto på betald kåravgift) till tentamen. Fotolegitimation skall ligga på bordet under hela tentamenstiden. Student som inte kan visa upp någon form av legitimation får ej tentera. Om studenten inte kan visa upp kvitto på betald obligatorisk kåravgift skall studenten ändå få genomföra tentamen, men saknat kvitto skall rapporteras till institutionen och till Studentkåren. Kvitto på betald kåravgift skall sedan visas upp för institutionen innan tentamen får hämtas ut och betyget registreras. 

7.

 läsa listor med kodnummer, som visar var i lokalen studenten skall sitta. Om listor saknas gäller de platser som tentamensvakten anvisar.

8.

 placera portföljer, väskor samt ytterplagg på plats som anvisas av tentamensvakten före tentamens början. Mobiltelefon eller dylikt får inte användas under tentamen – dessa skall förvaras avstängd på anvisad plats. Under pågående tentamen får väska endast öppnas i närvaro av tentamensvakten.

 9.

 kvittera ut sin tentamen på anmälningslistan. 

10.

 inte ha möjlighet att tentera om han/hon kommer senare än 30 minuter efter tentamens början. I extraordinära fall kan student som kommer sent ändå få tentera: Under INGA omständigheter får student som anländer för sent tentera när a) någon student gått på toaletten b) någon student lämnat tentamenslokalen. Oanmälda studenter placeras ut av skrivvakt efter 30 minuter i mån av plats och tillräckligt antal tentor. Ingen student får lämna lokalen förrän 45 minuter efter tentamens början 

11.

 kontakta vakten om hjälpmedel behöver lånas mellan de tenterande.

12.

 icke störa andra tenterande i och utanför tentamenslokalen. 

13.

 vid toalettbesök, och även i övrigt, följa tentamensvaktens anvisningar. Vid toalettbesök skall den tenterande skriva sitt namn och tid på en särskild lista. Inga samtal mellan de tenterande får förekomma varken i eller utanför tentamenslokalen. Rökning är tillåtet om det är praktiskt möjligt.

 14.

 skriva sin kod på varje löst inlämnat blad. Samtliga uppgifter på tentamensomslaget skall fyllas i. Antalet inlämnade lösa blad räknas, numreras och noteras på tentamensomslaget. 

15.

 vara medveten om att den som ertappas med otillåtna hjälpmedel, eller på annat sätt försöker vilseleda vid tentamen, rapporteras till rektor för vidare avgörande om disciplinära åtgärder ska vidtagas (varning/avstängning i högst sex månader), jmf 10 kap 2 och 9 §§ högskoleförordningen). Tentamensvakten har även rätt att avvisa student som uppträder störande eller som i övrigt vägrar följa vaktens anvisningar. 


Vill bara påpeka att jag gillar min bokhylla! :)


I alla fall..

Så har jag nu skickat iväg hemtentan. Salstentan vi gjorde v.13 ska vi få svar på senast nästa måndag och den jag gjorde nu får vi svar på senast 5/5. Om jag får godkänt på båda innebär det att halva min utbildning är gjord. Håll tummarna! :)


Hahaha...

Förra gången skrev jag att det var ett tag sen jag loggade in här. Nu såg jag att det var tre veckor och en dag sen jag skrev det! Tss... Man kan nästan tro att jag har ett liv utanför bloggandet! ;D

Återkommer.. Skriver just nu (inte precis i denna sekunden, men nästan) hemtenta på ämnet Mångfald, värdegrund och pedagogisk praktik.

Arrivederci!

RSS 2.0