Hemma

Har shoppat tavlor till C, sockar och pc-spel till D etc. m.m. o.s.v.....  Lunch åt vi i Lappkåtan på hotell Lappland. Nope - inga kolhydrater ;o)

Klockan 18 ska jag iväg och förbereda inför kvällens försäljning av korv, kaffe etc vid majbrasan. Tipsrunda blir det också. =)

Torsdag

Godmorgon. =)

Idag blir det Lycksele en sväng med B. Han ska på jobb. Jag ska på...




Förmiddag



Satt ute på bron (alltså, en del "sörlänningar" fattar inte vår betydelse av det ordet har jag upptäckt - de tycker att bron är = trappen) och pluggade ett tag, ca 45 min. Sen började det bli kallt! Gick in och fixade lite lunch (fiskbullar, oliver och ost) och kollade termometern. Ute är det +8 grader. Det är fortfarande endast solen som värmer.. Gick en sväng på gården och fotade lite innan jag gick in. Så här ser det ut just nu:







Morning has broken..

Glädjen stod högt i tak när jag upptäckte att det var sol idag.  =)
Sen tittade jag ut och såg snödrivorna.
De vissna löven.
Trädens nakna grenar.
Då höll humöret på att dala igen,
så jag skyndade mig att vända blicken mot ljuset . ;o)

Nu ligger bästa Martinas programinfo ute på Pang Pregos sida med bild på henne och allt. Check it out! =)

Jag funderar starkt på att ta mina bilderböcker och sätta mig ute i solen och läsa idag. Om jag placerar mig i hörnet där krokusen blommar, kan jag kanske inbilla mig att det snart, snart, snart är sommar! =D Förutsatt att jag enbart tittar i böckerna, upp mot solen eller ner på blommorna.  ;o)  Men, inte just nu. Det får allt bli lite varmare först, så jag väntar ett par timmar..

Min bästa Maria och hennes man Adam åker hem från down under idag. Tre månader har de varit borta. Först i Thailand på bröllopsresa och sen ner till Australien där de rest runt, hälsat på hans familj, släkt och vänner. En tripp till NZ har de hunnit med också. =)

Imorgon är det Valborgsmässoafton. Det blir majbrasa, tipsrunda och försäljning av korv, kaffe, kakor & saft, med start klockan 19. Jag hoppas att vädret håller i sig..  Allt är så mycket roligare och lättare då. =)


Bilderböcker

Jag ska läsa 15-20 bilderböcker, så att jag får en bättre förståelse för bilderbokens utveckling och estetik. Därefter ska jag skriva en bilderbokshistorik, utifrån mina val av böcker och låta dessa spegla bilderbokens utveckling fram till 2000-talet. Omfång ca 4-5 sidor. Stoppdatum 8/5.

Av förklarliga anledningar, har vi rätt gott om böcker här hemma. Även bilderböcker. Så jag lyckades leta fram 18 stycken som sträcker sig i tid från 1919 till 1995 och som är hyfsat intressanta och roliga att läsa. Det ska ju vara roligt också! =) Jag funderar på att införskaffa någon från 2000-talet också, bara för att få med hela tidsspannet.
Så här ser min boklista ut hittills:

1. Tomtebo barnen - Elsa Beskow 1919.


2. Hattstugan - Elsa Beskow 1930


3. Barna Hedenhös - Bertil Almqvist. 1a utgåvan 1948. (© Christina Billgren och Åsa Almqvist 1972.)


4. Den roliga dagen - Lek och bilderbok av Gunnel Wahlfors. Bildkonst. 2a upplagan. 1948


5. Karius och Baktus - Thorbjörn Egner 1958.


6. A B C - Lennart Hellsing, bild av Paul Ströyer. 1961


7. Göta Petter, sa teskedsgumman - Alf Pröysen, bilder Björn Berg. 1968


8. Totte bygger - Gunilla Wolde 1970


9. Var är långa farbrorns hatt? - Inger och Lasse Sandberg 1976


10. När skog blir trä. En bildberättelse för barn av Horst Tuuloskorpi. 1978


11. Pelle Svanslös på maskerad - Gösta Knutsson. Bild Lisbeth Holmberg Thor. 1981.


12. Den stora systern - Siw Widerberg, bild Cecilia Torudd. 1984


13. Mera macka, sa Pulvret - Inger och Lasse Sandberg 1985.


14. Livet på gården, arbete och lek  - Marit Paulsen & Sture Andersson (bild) 1986


15. Om du ger en älg... (If you give a moose a muffin) - Laura Numeroff. Bild Felicia Bond. 1991.


16. Busiga Bebben - Thomas Svensson 1993.


17. Bu och Bä i blåsväder - Olof och Lena Landström 1995.


18. Mamma Mu bygger koja - Text Jujja & Tomas Wieslander. Bild Sven Nordqvist. 1995.

             

              

  Om man ger en älg... Hittade ingen bild på den svenska utgåvan. =)


Grattis Martina! =)

Som har fått ett alldeles eget Pang Prego program i P3, måndag den 4 maj!!


Godmorgon

Blött gråväder ute. Bra att sista snön försvinner! Några dagar till så är den nog väck - typ i maj!

Godnatt!

Två sidor Historia skriven. Ska korrekturläsa imorgon och kanske lägga till något.
En uppgift (en sida) i Litteraturvetenskapen färdig och ivägskickad.

That´s all for tonight folks! =)

********************************************************************************

Ps. 17 besökare på min blogg idag. 4 mer än "vanliga" maxantalet. Några har gått via Åsas blogg och deras IP-adresser hör hemma på andra sidan älven. Hm... Jag är skeptisk. Ds.

Middag

Jag har varit huslig och gjort egna pannbiffar av 1kg fläskfärs och drygt 1/2 kg älgfärs, 2 ägg, samt ett paket bacon skuret i små bitar - baconet, inte paketet ;o) Lite salt och svartpeppar gick med i blandningen. Hälften av biffarna fyllde jag med cheddarost. Mums! =)  Stekte lök till, i smör naturligtvis och skivade gurka att äta till. Pojkarna fick tricolorepasta till också.

Nu, SKA jag skriva historia, på ett eller annat sätt! ;o)

Mätt mage, kaffe, kurslitteratur, internet, Greys Anatomy och grovsnus. Allt man behöver för att plugga!(?)

Sitter fast...

Jag tror att jag har fastnat i mental tjära. Nu fattas bara fjädrarna så kan ni hänga mig fastbunden på en stör och bära ut mig från countyt! Skämt åsido, jag har kört fast. Jag får ingen början på historieredovisningen. Detta är vad jag ska göra:

Du skall reflektera över hur eleverna i skolan påverkas av de olika sätt och skilda former i vilka de möter historia i skolan och i förhållande till samhället i övrigt.


Vilken betydelse har undervisningen de möter i skolan, historiska filmer eller TV-serier, för att ta två exempel.

Några frågor som kan vara intressanta att ta upp är:

Vilken historisk tolkning ligger bakom och styr urval, värderingar, uppfattningar som kommer till uttryck i de former av historieförmedling du observerar?

På vilket sätt tror du att den historia eleverna möter påverkar uppfattningen hos eleverna om vilken framtid som öppnar sig, och hur denna förhåller sig till deras syn på det förflutna?

Redovisas muntligt och man skall även lämna in det skriftliga underlaget för presentationen, max 5 sidor. Litteraturen är den som finns presenterad i kursplanen.


Pilgrimbrillor beställda =)





Paketretur =(

Jag beställde ju kläder från ellos för ett tag sen. Hämtade ut paketet idag (som kom förra veckan) och konstaterade att tre av fyra varor åker tillbaka. Allt utom Esprit-kjolen blir returnerat. Passform noll. =( Men, kjolen var desto snyggare! =)


Måndag

Idag är jag hemma med förkyld son. Mulet ute, vilket passar bra, då har man ändå ingen lust att gå ut. Ska försöka få en början på mina uppgifter. Jag har upp till fem sidor historia och fyra till fem sidor "bilderbokshistorik" som hänger över mig och väntar på att bli nedtecknade. =)


Söndagkväll

Fulltecknad dag. Mycket firande. Här hemma var vi elva stycken runt bordet som fikade idag. Efter det åkte jag och D till Långbäcken på kalas och fikade lite till. (Ingen bra LCHF-dag för min del! =P) Jag körde upp på berget en sväng och tittade till huset och fotade utsikten.



Rörde om lite i snödrivorna, så att det ska smälta bort fortare.

  

Krokusen blommade vid östra husväggen. =)



 Ikväll har jag skjutsat C till stan. Vi var på Ica på Teg och handlade innan vi for till hennes lgh. Jag kom hem strax före nio. Solen gick ner medan jag körde hem. Fotade den genom min repiga vindruta =)



Imorgon är jag till 99% säkerhet hemma med D som är förkyld. Han har ingen feber, men eftersom han bara har fritids imorgon och ingen skola, så kan han lika gärna vara hemma och krya på sig - om han inte kryar på sig under natten och är frisk imorgon. Jag hade annars tänkt åka med B till Lycksele. Men, Lycksele lär finnas kvar till en annan gång.

Godnatt världen...

Happy birthday!

Idag firar vi B och hans lillasyster som fyller år.




Lördag em.

Om en liten stund ska vi bort på campingen och äta middag, med anledning av att B och hans syster fyller år imorgon. Solen skiner och jag har burit in sparkstöttingar i stallet för sommarförvaring. Snart ska väl ändå snön försvinna!?!


Lördag

B är snäll och byter just nu till sommardäck på min bil. Tack! ♥
J håller på att äta brunch, omelett. Jag vispade ihop en som jag åt av nyss. Måste lära mig att det räcker med ett ägg. Men, J blev ju glad att det fanns kvar. D är ute och blåser såpbubblor och C har jag inte sett till än. Men, klockan är ju bara elva ;o)

Solen, ser jag inte. Men efter en snabb blick på termometern kan jag konstatera att det är nästan fjorton plusgrader ute. Varmast hittills i år. Tror jag i alla fall.

Idag ska jag slå in presenter. Både till B, till hans syster och till Davids kompis i Långbäcken som har 7-årskalas imorgon.


Godmorgon.

Ville bara säga det...


IKEA

Till dottern:

Spegel:
Bredd: 20 cm
Höjd: 160 cm



Tvättkorg:
Diameter: 46 cm
Höjd: 55 cm



Hopfällbar torkställning:
Längd: 80 cm
Bredd: 40 cm
Höjd: 85 cm


Återblick, Härnösand.

Tisdag eftermiddag var vi bland annat på ett seminarium om Förbjudna böcker, där vi först fick lyssna till fyra föreläsare och efter det var det allmän diskussion kring ämnet. Det var rätt intressant. Igår redovisade vi vad vi jobbat med hemma, dvs uppgifter som rörde barn- och ungdomslitteratur. Vi hade också grupparbeten där vi diskuterade och analyserade lite olika böcker. Halvfem slutade vi och då bar det iväg söderut mot Biltema och Ikea. Jag hann dock inte in på Birsta köpcentrum. Det får bli en annan gång. =)

Ny cykel =)



Sonen har ny cykel från Biltema. =)

Hemma!

Kom hem ca 22:30. Håller som bäst på med planering för morgondagen. Ska vara vik. på skolan. =)
Uppdaterar imorgon kväll, om jag inte sover! ;o)

Ina - Tack för påminnelsen! =D
Jag fick med mig allt jag hade på listan!


Tisdag.

Snart åker jag. =)
Solen skiner och jag måste köpa nya solglasögon. =P

Minnesanteckning:
Handla beställda varor på IKEA till mamma, Connie & Åsa.
Påminn mig! =)


Måndag kväll

Nyss hemkomna från berget. Nu sitter jag och trär resår i bensluten på wct-byxorna som blev inköpta till D i lördags. Ja, eller...jag gör det när jag inte skriver :P

Imorgon bär det av till Härnösand. Åker vid niotiden. Ska luncha med Theres innan vi börjar.


Walking with Dinosaurs!

Fem biljetter inköpta till lördag den 24 oktober, kvällsföreställningen. =)



Klicka på bilden =)

Måndag

Förbereder morgondagen.
Kollar terminsplaneringen för kommande läsår.
Tvättar.
Ska på skolan efter lunch och fixa VFU-utvärdering som jag ska ha med mig imorgon.
Funderar på att gå ut och sätta mig i solen en stund...


Kväll

Har nyss pratat med gumman, som kommit fram till sin lgh i Umeå.

Jag har skrivit det som jag skulle skriva, dvs det jag ska ha med mig på Miun på tisdag. Nu ska jag bara skriva ut det också.

By the way, B har hakat på LCHF-trenden. Han gjorde god broccoli+skinkgratäng till honom och mig ikväll. I långpanna dessutom, så jag kan ta med av den till H-sand. =)

Egentligen pluggar jag nu =)

Men jag kom att tänka på en av Davids kusiner, Mattias som är 21 år och bor i Tokyo(!) sedan hösten 2007. Han pluggar japanska och jobbar med diverse saker som har med data- & tvspel att göra, som jag inte begriper hälften av! Han far på mässor, träffar spelutvecklare..etc.. =)
I vilket fall, det är rätt modigt att bara åka iväg tvärs över klotet så där. Han har varit hem till Sverige (Umeå) ett par gånger, men verkar alltså trivas toppenbra därborta. Nu har han tydligen skaffat japansk flickvän också, hörde vi av hans föräldrar som var på besök på berget (hos B:s föräldrar) i em när vi var där. Kul. =)
By the way; han pluggar via SI-språkresor.

Jaja, tillbaka till litteraturhistorien! =)


Storm.

Så mycket blåser det. Det låter som om stegen som sitter fast på väggen ska slita sig och flyga iväg. För ett par år sedan minns jag att jag krattade gräsmattan i april. I år blir det väl först i mitten av juni man får syn på grönt gräs.

Påminner om våren 1995 - den uteblev också. C frågade mig tidigt det året när det skulle bli grönt gräs ute och jag som endast hade de två senaste varma vårarna i minnet, svarade att när hon fyllde tre, precis i början av juni, då skulle vi ha gröna gräsmattor. Jo tjena! Det året var det full skoterkörning på valborg - även på isarna! Fanns inte en chans att se gröna gräsmattor i början av juni.. =(  Efter det lärde jag mig att vara mycket försiktig med dylika uttalanden!

Jag måste ha blivit gammal! Jag sitter tydligen och säger saker som "Jag minns hur det var förr...etc..."! Hahaha!! Jaja, det bjuder vi på, jag och mina personligheter. ;o)

Jag har rensat bland D:s tröjor och byxor. Måste investera lite i kläder åt honom också, inför sommaren. 

På onsdag, efter att vi har slutat vid 17-tiden, ska jag ner till Biltema och andra trevliga butiker innan jag åker hemåt. Någon här i krokarna som ska ha något från Birsta? Det ryms mycket i en V70 ;o)



Besökare

Det är ganska intressant att kolla besökare. De kommer från alla möjliga håll. Från Arjeplog, Örträsk, Örebro, Solna, Örnsköldsvik...etc... Rätt kul också att kolla vilka som direktlandar här, utan att ha gått via länk från någon annans blogg. =)  Sen är det ju en liten utmaning att försöka räkna ut vilka alla är, eftersom långt ifrån alla lämnar kommentarer. Jag tror ju då inte att alla är vänner, bekanta etc. Men, ändå.. =)  Jaja, jag ska göra något nyttigt istället! =P





Det blir ingen biltvätt idag.

Det har mulnat på och det blåser Mycket Kalla Vindar. Brr...

Människor och djur vandrar vidare. B:s kusins pappa, en kompis till min bästa väns dotter och en gammal go´kisse i Långbäcken, har alla gått bort i helgen. Två av fallen var visserligen delvis pga ålderdom. Men, den tredje var pga ett fall från femte våningen. Tragiskt. =(


Söndag

Sol, men blåser kallt. Har skjutsat upp D på berget till en kompis. Senare idag blir det biltvättande hos pojkarnas farmor och farfar som tagit fram högtryckstvätten. Vårtecken ;o)

Nu har jag bestämt mig. Ikväll blir det plitande av bokstäver för hela slanten! =D

För övrigt har jag, trots alla mina avsteg från dieten (och det är Många!), hittills minskat drygt 7 kilo, en BH+kupstorlek samt en stl på byxor och överdelar. =)

Dagens frukost blev dock en gräddomelett med goudaost i,  bacon, ett par skivor Västerbottensost, en skiva leverpastej (och en liten, liten bit mjukt tunnbröd - måste sluta vara hushållsgris! Hehe..). Citronvatten att dricka till.

Grattis till Åsa, som redan har ett kg lättare att leva ;o)



Dietprodukter =D   Från Norrmejerier ♥ som har en rolig tävling på hemsidan.





Lördagkväll

Jag har sett Guldkompassen tillsammans med B & D. J är hos en kompis.

Jag har fortfarande inte plitat ner det jag måste ha med mig till Härnösand på tisdag.
Tur att jag jobbar bra under press! ;o)


Jag vill också! =D

Bounce med föreställningen Caution, på Orionteatern.

Ina, jag går mer än gärna både på restaurangen och någon teaterföreställning,
så fort tillfälle ges!  =)


Om Orionteatern
Orionteatern bedriver sin verksamhet i en stor f.d. mekanisk verkstad på Katarina Bangata 77 på Södermalm i Stockholm, ett unikt teaterrum som med sina öppna ytor erbjuder en plats för konstnärliga experiment och samarbeten som ofta inte ryms på de traditionella teatrarna.

Texten hämtad från deras hemsida.


Summering av dagen =)

Vi åkte iväg vid niotiden. På Stadium köpte jag en wct-dress till D att ha i skolan på idrotten samt en svart täckväst som han kan ha vår och höst och två t-shirtar till B som han ska få när han fyller år. J fick nya hjul till sin skateboard av B och D fick en ny cykelhjälm. På Specsavers lämnade jag in mina FCUK-brillor på lagning, vilket var gratis eftersom det ingick i garantin. Snabbt fixat var det också, fick med mig dom hem igen. På Kapp-Ahl köpte jag underkläder, två st BH och fyra st trosor. Present till Davids kompis som fyller år på fredag hittade vi på Leklust, där köpte även D en ny Bionicle. Lunchade gjorde vi på SubWay  - jag åt sallad med skagenröra. Vi kollade på cyklar, men hittade ingen som passade. Åkte på Coop innan vi for hem och handlade lite mat. Där hittade D en liten låda Star Wars Lego och J hittade en liten leksaksKawasaki, som de då fick av B. David köpte en present till sin far där också - en bok. Middag hämtade vi på Målet när vi var på väg hem - jag syndade och har ätit 1/4 kebabpizza samt alldeles för mycket naturgodis till efterrätt! ;o)

Solen skiner fortfarande!! =D

Jag har nyss sett reprisen på Det Okända, på tv4+. Det var från Borgvattnets Spökprästgård. Funderar på att åka dit vid tillfälle. =)


Godmorgon! =)

Idag skiner solen! =) Yippietjoho!!!
Om tjugo minuter bär det iväg mot Ö-vik. B frågade vilken bil vi skulle ta. Jag trodde han skämtade - han brukar inte vilja köra mina bilar ;o) Så var nu inte fallet (kors i taket). Men, vi tar nog Mercan. =)

Ha en fin dag där ute!!





Godnatt världen...

Snart sängdags. Jag och sambon har suttit och pratat om allt som ska göras på, i och omkring husen till sommaren. Mycket småfix finns det.. =) Vi kollade lite på skotrar på Blocket också. Vid tillfälle ska det införskaffas en skoter till. Vi ryms liksom inte alla fem på Yamahan! =P Men det som ligger först på inköpslistan av "fordon", är ny cykel till D. Han har växt ur sin gamla med råge.

Imorgon blir det Ö-vik. Vi ska plocka upp J i Hemling, hans mor skjutsar dit honom så vi möts där. Sen blir det shopping för hela slanten! =D Måste köpa presenter till nästa helg, samt lite nya underkläder till mig. Det kostar att gå ner i vikt! ;o)

Sov gott och dröm söta drömmar!

Jag har blivit bortskämd! =)

Fick blommor av sambon idag! ♥



Ställde buketten på vedlåren för att fota den. =)



Men annars står den på köksbänken framför fönstret. =)

Jag har skämt bort mig =)

Har beställt en bikini, en klänning och en jeanskjol (Esprit).


















Fredag

Det låter som att det blåser ute, rätt ordentligt emellanåt. Solen skymtade jag tillfälligt, sen gömde den sig igen. Förhoppningsvis kommer den tillbaka under dagen.


Criminal minds

Tittar på det just nu. =)
Imorgon kommer mormor/mamma hit med buss mitt i dagen. Vi ska åka till Långbäcken på em, innan vi åker till Åsele. Jag hoppas att det är bättre väder imorgon.


18:15

Det blev örtagårdslax till middag, med broccoli & lite smörstekta kantareller.

Jag har en bestämd känsla av att vi är överfallna av förkylningsvirus. Allmänt halsont och mindre bra mående. Får köpa kurerande saker imorgon. Idag har jag inte varit utanför dörren alls. Det känns inte speciellt lockande när allt är grått...

För övrigt..

Jag har plockat bort påsken, bytt gardiner i köket och håller (ständigt) på att tvätta. Jag är nu sån, att jag är inte så himla noga med att det ska vara "rätt typ" av gardiner i olika rum. Jag sätter upp det jag tycker är snyggt. Jag menar, vem har bestämt att just vissa sorters gardiner ska vara i kök och är det lag på det? =P En annan sak med gardiner, som jag inte gör, är att byta femtioelva gånger om året i alla rum. Jag menar, för det första -- Vet ni hur många fönster det är i det här huset?!?! För det andra - Varför "måste" man ha vår-, sommar-, höst-, vinter-, jul-, efterjulsvinter- och påskgardiner?!? Helt meningslöst. =) Den tiden somliga lägger på gardinbyten lägger jag hellre på något trevligare.

Det snöar och känns kallt idag. Tröstar mig med att det "bara" är aprilväder och i ärlighetens namn...hade det varit strålande sol så hade jag nog varit ute istället för att fixa och dona inomhus. =)

Någon gång innan måndag måste jag plita ihop lite bokstäver och ord som jag ska ha med mig till Miun på tisdag. Tror att jag tar det i helgen. Det känns rätt onödigt att ha (som jag ser det) en uppsjö av bilderböcker med på litteraturlistan, som ska analyseras sönder. Det är inte Förskollärare jag tänker bli.. De yngsta jag kommer att ha är sexåringar och de har passerat bilderboksstadiet med råge!

Whatever... De går ju fort att läsa =P


Dagens bild =)




Mina fotokompisar ;o)

Nikon D70.
Min ena kompis ;o)
(Har teleobjektiv till den. Men, inget stativ tyvärr. Så jag använder inte det så ofta.)




Sony Ericsson K810i. Min andra kompis ;o)
Bra kvalitet på bilderna, för att vara mobilkamera..




Om det är datum i fotot, då har jag fotat det med mobilen. Det kan jag i och för sig ha gjort ändå, fast jag beskurit bilden efteråt. Men, datum = alltid mobilbild. (Fotot av mig på rockabillylördagen var t.ex. en mobilbild.)


Godmorning sunshine =)

Det snöade imorse, men nu är det strålande sol! =D
Idag ska vi till Långbäcken en sväng. Titta till huset och hälsa på trevliga människor.

Lägger in lite foton jag tog i lördags, när jag & C var på hemväg från Åsele.
Jag gillar "vår" dämning på våren. Den påminner mig om fjällen om vintern!  =)






Jag är med och tävlar =)

Åsa har en tävling på sin sida där man kan vinna presentkort hos Kullerbyttan Barnkläder.



Oavsett om man vill vara med och tävla eller inte, så rekommenderar jag denna webshop! Trevligt bemötande, bra kvalitet och snabb leverans.

Hemma igen

Har återvänt hem från ett par dagar i Åsele. Alltid trevligt att vara hos mor och far, samt att hälsa på släkten. Men, trevligt att komma hem också. =)

Jag håller på att läsa en Mycket Bra Bok på 941 sidor, Shantaram av Gregory David Roberts. Den är så bra att jag undviker att slå på tv:n, bara för att få läsa i lugn och ro!
Jag rekommenderar den starkt!
Det påstås att den ska filmatiseras. Johnny Depp ska vara inblandad.

Tisdag

Soligt och vackert =)
Har suttit ute en stund på fm och nu väntar jag på att ugnen ska bli varm, så att jag kan gratinera broccoli & grillad kyckling till mig & min moder. C+D ska få pannkakor.  =) 
Pappa/morfar for iväg till Söderby tidigare. Där är en massa ved som ska kapas. Vi ska dit och hjälpa till att stapla den framåt våren. Efter snön & före myggen! ;o)

Det blir inte mycket bloggat just nu. Men, men...det jämnar väl ut sig över tid. =)



Söndagkväll

Sitter hos mor och far och är trött. Ska gå på Ica en sväng...
Funderar på om jag ska orka ta en promenad.


Påskrocken



Den var kul =)
Dansade så en av klackarna gav upp! Hahaha... Lyckligtvis var C hemma (och vaken), så hon var snäll och kom med ett par skor till mig när det var slut, så att jag hade något att gå hem i. ;o) Jag har lite ont i fötterna idag, bland annat... =P

Nu är jag (& alla andra som var där) officiellt medlem i Fredrika Rock'n Roll Club.

Pimpeltävling på Viskasjön

Fredrika Skoterklubb har pimpeltävling idag mellan kl 12-14. =)  Vi var dit och löste startkort/lott, fikade/åt inne på campingen och åkte sen hem igen. Strax före två ska jag och C ta skotern dit och kolla om vi vinner något. De lottar ut diverse vinster när tävlingen är slut. (Den som vinner fisketävlingen får naturligtvis ett speciellt pris.)

        

     

SOL!! =D

Påsklördag med sol! Kan inte vara bättre!!


Fredag

Godmorgon.

Jag har nyss deklarerat. Innan städade jag fågelburen och duschade Tweetie. Hon gillar det =)
B&D är ute. De har kört lite skoter. C sover än, tror jag. Har inte sett till henne i alla fall.

Det blev inga gardiner igår. Det blev inte mycket alls. Mat i massor från Willys och ett par jeans till C från JC. Men, det var trevligt att surra bort en stund i Vännäs innan jag for på stan. Inte ofta vi hunnit ses i vinter. Är det inte vattkoppor så är det krockar i planeringskalendrarna. =)

Med tanke på hur geografiskt spridda mina vänner är, så är det rätt bra att det finns telefoner och internet! =)


Glad Påsk


Vår påsk:

Skärtorsdag: B jobbar. Jag och D åker österut på em. D stannar i Vännäs hos E medan jag åker till stan och handlar & hämtar C, sen plockar vi upp honom på vägen tillbaka hem. J blir hämtad av sin mamma ikväll.
Långfredag: Inga planer. Hoppas på skoterföre! Min kusin Stefan, m fam. åker upp till Långbäcken och stannar till måndag. C kanske hinner träffa Elvira igen fredag/lördag..
Påsklördag: Jag & D åker till Åsele en sväng till mor och far. Träffar kusin & C:o och äter mat. D sover över hos mormor och morfar till söndag. B ska ut och köra skoter med en kompis om det är väder för det. J kommer hem någon gång under dagen. Jag+B ska på FH på kvällen.
Påskdagen: Jag & C åker till Åsele, via Långbäcken, sover över till måndag.
Annandag påsk: Inga planer. Vet inte om vi stannar i Åsele en natt till eller åker hem denna dagen.
Tisdag efter påsk: Inga planer.
Onsdag efter påsk: Långbäcken, hälsa på Lisbeth & C.o.
Helgen efter påsk ska C vara hos pappa, vet inte vilken dag hon åker dit. J ska till sin mamma igen på to el fre, tror jag..

Jag & C ska hinna plugga också...






Titta det snöar...

How unusual - NOT!
Om det ändå hade varit ett par minusgrader till snön, så det hade varit bättre skoterföre. Men, nejdå..vi håller oss kring nollan..

Jag har ett i-landsproblem. Jag har inga gula gardiner som passar i storlek till köksfönstren och sonen har påpekat att vi har "för lite påsk". Funderar på att inhandla ett par i stan i eftermiddag..om jag hinner.
Egentligen gillar jag inte påskpyntande. Det ligger liksom inte mycket mening i att pynta och fixa för en helg som är över fortare än den tid det tar att fixa allt pyntet...

Påskpyssel däremot, gillar jag. Men det är ju för att jag gillar att pyssla och inte för att jag tänker pynta med resultatet. =)

Kvällens Nemi =)


Påsklov?

Nja, inte direkt. Har böcker att läsa, uppgifter att skriva och släkt att träffa.

Dagen har varit bra, trots vädret. Hade ordletartävling med eleverna på svenskan. Orkar inte förklara. Men, de tyckte att det var kul. På engelskan spelade vi Scrabble (Alfapet). Bara nöjen. ;o)

Imorgon blir det Umeå.  =)


Yamaha Venture



En sådan står nu på gården.

Glassnostalgi?

På förstasidan hos blogg.se kan man läsa om glassnostalgi. Det är någon som drömmer sig tillbaka till "förr i tiden" på nittiotalet!! Har vi andra blivit lastgamla helt plötsligt, eftersom man snackar nostalgi och 90-tal i samma mening?!?!

Jag måste bara kontra med lite äldre nostalgi. ;o)

1979, Sommartid och Järnjungfru


  • Riksdagen beslutar att Sverige ska få sommartid.

  • Margaret Thatcher blir Storbritanniens första kvinnliga premiärminister.

  • Kvinnor får för första gången ställa upp i Vasaloppet. Därmed slipper de åka under falskt namn och bära skägg, som de tidigare gjort.

  • Moder Teresa får Nobels fredspris.

  • Ted Gärdestad sjunger om sin "Satellit", och gör det så bra att han vinner den svenska uttagningen till schlager-EM.


Måndag

Bara två dagar kvar av praktiken nu... =(

Å det snöar fortfarande!!! Nu är jag allvarligt trött på det här!!



Godmorgon

Det snöar. Igen. Tröttsamt =(

David sitter och pysslar. Vi påskpysslade igår kväll. Det är det han fortsätter med. Jag tror att jag ska göra detsamma.



Russian easter eggs.... Faberge.


Nytt hem

Till bilen.
S40:n är nu såld och på väg till Skellefteå. Hurra!!! =D




Lördag

Jag ska plocka ur S40:n på fm. Någon ska komma och kolla på den mitt i dagen. Håll tummarna för att denne någon tar den med sig hem!

På em ska jag skjutsa C till Åsele. Vet inte vilken tid, eftersom det beror lite på den potentielle bilköparen. Vi ska i vilket fall förbi hos mormor&morfar också, så de hinner träffa C.

För övrigt försöker jag påminna mig om att den snö som faller nu, ska ta bort den gamla.


Därför har jag sedan länge undvikit Aspartam!

Men det kräver att man läser innehållsförteckningen på nästan allt...
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Aspartam

Aspartam upptäcktes av en slump år 1965, när kemisten James Schlater vid C.D. Searle Company försöker skapa en böldmedicin.


Aspartam är ett av de farligaste ämnen som används som sötning i våra dagliga livsmedel. Aspartam, som ofta omnämns i fackböcker som kemiskt gift, kan vålla oro, depression, förvirring, yrsel, skakningar, sömnrubbningar, kronisk trötthet, ögonsmärta och ögontorhet, synförändringar, högt blodtryck, viktökning, klåda, illamående, minnesförlust, krampattacker och andra besvär. Aspartam kan även leda till hjärntumörer.


I USA använder mer än halva befolkningen stora mängder aspartam. Drygt 3000 livsmedel innehåller aspartam, och däribland alla så kallade lightdrycker. Man lyckades endast för en kort tid förbjuda det. De krafter som ville ha detta ämne kvar på marknaden var dock alldeles för mäktiga. Tyvärr blev aspartam åter tillåtet.

Däremot förbjöd myndigheterna stevia, en japansk ört, som under många år har använts som ett naturligt sötningsmedel. Stevia saknar biverkningar. Anledning till förbudet var enkel - stevia kunde slå ut aspartam.

Aspartam finns även i magnesiumpreparat (magnesiumhydroxid) som man receptfritt kan köpa på apoteket. Aspartamfria magnesiumpreparat är däremot receptbelagda.

Aspartam lanseras också som NutraSweet, Canderel och Equal.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Om aspartam E951!


Aspartam: ett syntetiskt sötningsmedel som allt fler forskare kallar "nervgift"


Aspartam: en molekyl som består av två aminosyror samt metanol (träsprit!)


Aspartam: varna Dina vänner!


Nedan granskas Procordia Foods högkoncentrerade FUN LIGHT - APELSINSMAK, FUN LIGHT - SPORT med citron och limesmak samt FUN LIGHT -HALLONSMAK.


"Livsmedel" som inte innehåller livsmedel

 Rent allmänt kan konstateras att de tre produkterna med undantag av FUN LIGHT - APELSINSMAK endast består av livsmedelstillsatser och vatten. I FUN LIGHT - APELSINSMAK finns dock apelsinjuice.
 Livsmedelslagen stadgar att "Som livsmedelstillsats får användas endast tillsats som godkänts för livsmedlet ifråga...". Livsmedelsförordningen stadgar i sin tur, att en "tillsats får godkännas endast om den är av värde för konsumenterna".
För att en livsmedelstillsats skall kunna användas krävs i rimlighetens namn att den sätts till ett livsmedel. Ovanstående tre produkter är uppenbarligen inga livsmedel utan snarare en blandning av livsmedelstillsatser och borde på denna grund ej tillåtas som livsmedel.

Det är överhuvudtaget en gåta, att livsmedelskosmetika tillåts som livsmedelstillsatser, eftersom de i livsmedelsförordningens mening inte är av värde för konsumenten.
Livsmedelskosmetika är uteslutande av värde för kommersiella intressen. Med kosmetikans hjälp luras konsumenten att tro, att en vara är av bättre kvalitet än den egentligen är.


Överkänslighetsreaktioner

Samtliga ovan nämnda produkter innehåller konserveringsmedlen kaliumsorbat och natriumbensoat, dessa är sedan länge kända för att hos överkänsliga personer kunna orsaka olika typer av överkänslighetsreaktioner. Detsamma gäller för svaveldioxiden, som används i en av produkterna som antioxidationsmedel.
Livsmedelsverket medger ovanstående sakförhållanden, men tillåter likväl dessa hälsovådliga tillsatser.


Astma

Svaveldioxid, som ingår som antioxidationsmedel i FUN LIGHT - APELSINSMAK, orsakar inte bara "vanliga" överkänslighetsreaktioner utan också astma.
Det finns ca. 300.000 astmatiker Sverige. Varje år avlider i Sverige ca. 700 astmatiker i akuta astmaattacker.
Fem procent av alla astmatiker kan antas vara överkänsliga mot svaveldioxid. M.a.o. torde svaveldioxiden som livsmedelstillsats varje år ta livet av astmatiker.


Hjärntumörer hos möss

Det syntetiska sötningsmedlet aspartam har länge ifrågasatts.
Redan på 1970-talet konstaterade professor John Olney, att aspartam kunde orsaka hjärnskador hos möss.
Olney och andra forskare har under åren också riktat stark kritik mot de försök på råttor, som har legat till grund för myndigheternas godkännande av aspartam. Försöken är enligt kritikerna så bristfälliga att inga säkra slutsatser kan dras om vare sig skadlighet eller oskadlighet.
Enligt kritikerna så antyder t.o.m. försöksresultaten en ökad frekvens hjärntumörer av aspartam hos försöksråttorna.

Hjärntumörer hos människor
Förra hösten (läs: hösten 1996, Webbm. anm) publicerade Olney ännu en rapport, där han pekar på ett troligt samband mellan intaget av aspartam och en ökning av antalet hjärntumörer hos befolkningen i USA. Olneys rapport har väckt stor uppmärksamhet i massmedia. Livsmedelsmyndigheterna världen runt har hitintills systematiskt förringat Olneys rapporter. 

I senaste numret (läs: 1997, (Webbm. anm) av Livsmedelsverkets tidskrift "Vår Föda" ägnas hela tre sidor åt aspartam. Livsmedelsverkets ståndpunkt är: "Aspartam har inte varit cancerframkallande i djurförsök, och epidemiologiska data talar inte emot en koppling mellan aspartamanvändning och hjärntumörer. Det finns således ingen grund för antagandet att aspartam kan orsaka hjärntumörer".
Inte med ett ord nämner verket Olneys djurförsök med aspartam från början av 1970-talet och framåt. Man förtiger den sedan många år i USA pågående debatten om aspartam. En debatt som bl.a. har handlat om de omfattande bristerna i de djurförsök, som låg till grund för aspartamets godkännande.
Inte med ett ord nämner heller Livsmedelsverket, att det finns ett otal observationer, som antyder att aspartam i de halter, som det förekommer i livsmedel, kan orsaka olika neurologiska störningar. Några kontrollerade försök för att närmare klarlägga denna problematik har aldrig utförts.

Aspartam för 8 miljarder kronor per år
Den största tillverkaren av aspartam är Nutrasweet Corporation, som ägs av Monsanto. Det årliga saluvärdet uppgår till ca 1 miljard dollar, ca 8 miljarder kronor.
Konstgjorda sötningsmedel som aspartam togs ursprungligen fram med tanke på behovet av sötningsmedel i specialdiet för diabetiker. Nu är ju den marknaden tämligen begränsad och därmed olönsam. Därför har Monsanto och andra tillverkare av sådana här sötningsmedel sedan länge lagt ned stora marknadsföringsresurser på att få alla konsumenter att nyttja dessa sötningsmedel.
För Monsanto är aspartam onekligen en lukrativ affär. Men för konsumenten innebär aspartam en onödig risk, som man lätt kan och bör undvika.
Aspartam har överhuvudtaget inget berättigande i vanliga livsmedel. M.a.o. så bör ämnet snarast förbjudas.


  • Enligt obekräftade uppgifter kan aspartam ha legat bakom den hemska sjukdom som drabbat över 12 000 soldater efter kriget mot Irak. Det är ett faktum att soldaterna drack Diet-Coke ur burkar, som stått i ökenhettan i flera veckor. Visste Pentagon inte att aspartam bryts ned till träsprit och formaldehyd vid höga temperaturer?

  • Referenser:
    Livsmedelsverket medger som framgått, att kaliumsorbat, natriumbensoat och svaveldioxid kan orsaka olika överkänslighetsreaktioner. Därför återges inga referenser beträffande dessa ämnen.
    Nedanstående referenser gäller enbart för det omtvistade aspartamet:


    Olney, J. W., and Ho, Ol., Brain Damage in Infant Mice Following Oral Intake of Glutamate, aspartate or Cysteine, Nature, 227, p. 609-611, August 8, 1970.

    Olney, J. W et al., Brain Damage in Mice from Voluntary Ingestion of Glutamate and Aspartame, Neurobehavioral Toxicology, 2, p. 125-129, 1980.

    Olney, J. W., Excitotoxic Food Additives - Relevance of Animal Studies to Human Safety, Neurological Behavioral Toxicology and Teratology, 6, p. 455-462, 1984.

    Olney, J. W., et al., Increasing brain tumor rates: Is there a link to aspartame? J. Neuropathology and Experimental Neurology, 55,p. 1115-1123, 1996.


    Tidigare publicerat i Miljö o Framtid 3/97
    _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

    Om man nu vill ha söt smak på sådant man äter och dricker, är det ju lika bra att äta och dricka naturligt söta saker.

    Stevia till exempel.

    Stevia är en liten grön planta som har sitt ursprung i Paraguay. Stevian har på sistone fått allt större spridning eftersom den lilla plantans löv innehåller ett smakämne som är upp till 30 gånger sötare än socker! Denna helt naturliga sötma åstadkomms dessutom utan en enda kolhydrat och likaledes utan att den innehåller en endaste liten kalori!

    Ändå har Stevia en klar effekt när det gäller att dämpa sockersuget hos sockerkänsliga personer och kan även minska hungerkänslor.

    Steviaplantan har använts som sötningsmedel i hundratals år i Paraguay och Brasilien. Redan under 1500-talet togs plantan in i Europa av de spanska conquistadorerna, men man lyckades aldrig få den att trivas något vidare. Under de senaste 20 åren, framför allt i Japan, blivit oändligt populär som kalorifritt och kohydratfritt sötningsmedel. Så populär att t.ex. Coca Cola company använder stevia som sötningsmedel i flertalet sockerfria produkter på den japanska marknaden.

    Stevians latinska namn är Stevia rebaudiana och den odlas numera kommersiellt i Brasilien, Paraguay, Uruguay, Centralamerika, USA, Israel, Thailand och China.

    Steviabladen innehåller ett flertal glycoider, söta smakämnen. Den viktigaste har fått namnet stevoside och har blivit en av de allra vanligast förekommande sötningsmedlen i Japan och Syd-Korea. Faktum är att olika Stevia-produkter utgör så mycket som 40 % av den japanska sötningsmarknaden.

    Förbjudet att sälja i Sverige, EU och USA

    Stevia är däremot förbjudet som sötningsmedel i större delen av västvärlden. Anledningen sägs vara att man inte har utrett om Stevia kan vara farligt i större doser. Vad gäller tillåtna sötningsmedel som spartam, acesulfam K, sackarin, sorbitol, mannitol och xylitol så finns det rekomenderade maxdoser eftersom man vet att alla dessa sötningmedel medför negativa biverkningar. Det gäller i högsta grad även socker, men för socker finns ingen av Livsmedelsverket rekommenderad maximal dygnsdos.

    Forskning har visat att Stevia inte på något sätt påverkar blodets glukoshalt och kan hjälpa till att hålla bukspottskörten i trim. Stevia kan effektivt användas för att minska sockerbegäret och minskar även hungerkänslorna.

    Stevia kan tillsättas i alla drycker och maträtter och klarar både höga och låga temperaturer.Stevia är en unik och mångsidig produkt som inte har någon bitter eftersmak.

    2 droppar (Stevia Clear) = 1 tsk socker!
    1 matsked (Stevia Clear) = 2.5 dl brunt socker!
    ******************************************************************************

    Nätbutiken Cayote har tidigare sålt Stevia.
    Men när jag går in på deras sida nu och klickar mig fram till steviasidan, möts jag av detta:

    Tyvärr så får vi inte längre sälja Stevia på grund av ett EU beslut.

    EU har beslutat att Stevia inte får säljas som livsmedel i någon form
    (inkluderat kosttillskott) inom EU. Detta då alla nya livsmedel som inte
    tidigare varit vanliga i EU innan 1997 måste granskas och godkännas
    av EU, vilket inkluderar Stevia.

    Det finns en ansökan om att tillåta Stevia som livsmedel inne hos EU,
    men den är ännu inte färdigbehandlad och till dess kan vi inte längre
    sälja Stevia.

    Stevia är bland annat godkänt i USA, av WHO och har använts i Japan
    i över 40 år utan några rapporterade bieffekter. Trots detta måste
    byrokratin i EU gå sin väg innan de godkänner den.

    Inga företag inom EU får längre sälja Stevia lagligt och om ni väljer att
    beställa det från ett land utanför EU kommer tullen stoppa paketet om de
    undersöker det.

    Vi hoppas däremot att Stevia snart kommer att bli godkänt då flera stora
    varumärken som exempelvis Coca-cola och Pepsi har börjar använda Stevia i deras
    produkter (och då brukar EU-processer plötsligt gå snabbare).

    FDA (USA's livsmedelsverk) godkänner Stevia
    USA - Grönt ljus för Stevia
    WHO - Stevia säkert


     


    Fredagkväll

    Har nyss hängt tvätt. Vi var på biblioteket ikväll och fyndade en bunt 2kronorsböcker. Jag lånade en del böcker som jag måste läsa genom pluggandet också, pekböcker och ungdomsböcker... Det är vad jag kommer att ägna påsklovet åt. För övrigt är jag trött. Imorse blev jag väckt klockan 06.00 av alarmet på B:s mobil. Jag missade en hel timmes sömn! Det kanske inte låter så farligt. Men, jag måste få sova mina x antal timmar i sträck annars mår jag inte bra och då blir jag på dåligt humör.

    Föreläsningen

    Först kan jag berätta att den som vill höra Annika själv, kan ta sig till Örnsköldsvik den 23 maj på Örnexpo. Hon kommer att hålla föredrag där och då kl 11 och kl 13.

    Jag upplevde henne som en sanningsenlig människa, som satt sin läkarkarriär på spel för att få ut sanningen om kostråden som finns idag, varför dessa ser ut som de gör och vad som verkligen fungerar. Dessutom märktes det att hon är arg på vad hon kallar etablissemanget. Dvs läkemedelsindustrin, margarin- och oljeindustrin, kolhydrat- och skräpmatsindustrin samt de professorer, dietister etc som går i dessa industriers ledband. Hon konstaterade till exempel att "Margarinet är djävulens påfund!" och berättade bland annat att det finns klara paralleller mellan margarinets och hjärtinfarkternas intåg bland människorna.
    Det finns inget vetenskapligt stöd för att högt fettintag av naturligt animaliskt fett ska vara farligt. Men, eftersom det är industrin som styr vilka rapporter som ska komma fram i rampljuset, så kommer detta naturligtvis inte till allmänhetens kännedom.
    Hon berättade om korruptionen, om mörkandet, om historien bakom och mycket mer.
    Hon berättade om rapporter från människor som blivit slanka av LCHF-kost och som blivit friska från morbus crohn, migrän, diabetes, allergier, hjärt- och kärlsjukdomar m.m. Själv har hon haft fibromyalgi, som hon blivit frisk ifrån genom att lägga om kosten till LCHF.

    Hon tipsade om bra böcker att läsa i ämnet, bland annat:

    Fett och kolesterol är hälsosamt! - Om gamla och nya kolesterolmyter. Av Uffe Ravnskov

    Fettskrämd. Av Lars-Erik Litsfeldt.

    Jag kopierar in ett par av hennes blogginlägg, som tar upp en del av det hon nämner i sin föreläsning:
    *********************************************************************************
    En arts naturliga ursprungliga föda kan inte orsaka sjukdom. Se på växter och vilda djur. Om de får onaturlig föda så dör de. Detsamma gör människorna, på lång sikt.

    Naturligt fett, med sitt innehåll av mättat fett, är det rätta fettet för oss att äta. Våra förfäder på savannen i Afrika utvecklades på fettrik animalisk föda, från gräsbetande djur.

    Om det röda köttet och animaliska fettet mot förmodan skulle orsaka oss cancer och andra sjukdomar så måste det bero på att djuren fått fel föda.


    Däremot är de onaturliga fetterna från margariner felaktiga för våra cellmembraner, och gör att dessa får ett försämrat försvar mot cancerframkallande ämnen. Detsamma gäller omega-6-fetterna från majs-, solros- och tistelolja. Omega-6-fetter försämrar cellernas försvar mot cancer.


    Om man har fått cancer så kan dess celler bara förbränna socker, de kan inte förbränna fett.
    Margarin, omega-6-olja och kolhydrater orsakar alltså, och göder, cancerceller.


    Hjärtsjukdom är en inflammatoriskt orsakad sjukdom. Det är inflammationshärdar i artärväggarna som blir kärlförkalkningar. Dessa förkalkningshärdar blir såriga och det fastnar blodplättar på såren, vilket blir till blodproppar, vilket ger hjärtinfarkter.

    Dessa inflammationer orsakas av onaturligt fett, omega-6-oljor, högt blodsocker och högt blodinsulin. Det vill säga alla ingredienser och orsaker av den av Livsmedelsverket rekommenderade kosten.
    *****************************************************************************

    Nyckelhålet - Den moderna ättestupan

    Jag jobbade primärvårdsjour idag på Sundsvalls sjukhus. Vid lunchtid gick jag till den nyrenoverade kafeterian. Jag köpte pannbiff (helfabrikat?) med lök. Salladsbuffén var fin.
    Förut brukade de till maten ha någon efterrätt, av typen konserverade päronhalvor med vispad grädde. Nu serverades det inte någon efterrätt, utan man fick köpa extra. Av nyfikenhet köpte jag en chokladefterrätt. Den var i en liten plastburk med lock.
    På innehållsförteckningen stod överst: Socker, härdat vegetabiliskt fett, glukossirap etc. Sen kom ett tiotal E-nummer. Långt ner stod ägg och grädde. Avfettat kakaopulver etc.

    På borden fanns uppställda inplastade vikta kort, med rubriken: Landstinget Västernorrland, Café & restaurang, Koll på kosten genom Tallriksmodellen.
    Sen var det en bild på tallriksmodellen: 2/5 stärkelsemat, 2/5 grönsaker o frukt, och 1/5 sovel: kött eller fisk eller vegetariskt. Sen fanns det en bild som visade att om man behövde mindre mat så skulle man äta en mindre tallrik med samma fördelning. Sen fanns det lite text: 500 g frukt & grönt varje dag, och Bröd till varje måltid. Byt till flytande margarin, och Välj nyckelhålsmärkt.

    Till restaurangen kom några utmärglade patienter, med sina besökare. Patienterna såg ut att ha tärande sjukdomar: cancer, KOL och hjärtsvikt. De möttes av dessa kort på borden om hur de ska äta. På grund av sjukdom orkar de inte äta mycket, och ser då hur de ska äta 4/5 av maten bestående av stärkelsemat och grönsaker. Lite protein och inget fett alls.

    Hur har de näringsexperter som tillverkat denna informationsfolder räknat ut att sjuka människor ska få den näring de behöver? Några få gram protein och inget fett. Om det finns något fett insmuget i maten så består det garanterat av margarin och matolja. I stället massor av kolhydrater och fibrer.


    Tallriksmodellen och Nyckelhålet är Aktiv Dödshjälp för gamla och sjuka, på grund av näringsbrist och kolhydratöverskott.
    Den Moderna Ättestupan.
    *******************************************************************************

    Läs mer!  Prova att söka på ""margarin" i hennes blogg, så kommer det upp många intressanta inlägg!


    Onsdag

    Jag höll på att skriva fel och skriva ondsdag. Men, så speciellt ond har den ju inte varit. Har inte drabbats av ett enda aprilskämt. Boksamtalet gick bra. Har varit i Åsele ikväll med D. Vi åt middag hos mina föräldrar, åkte och lämnade paket i efterskott och drack kaffe på Sörstrandsvägen och sen en sväng på biblioteket, där D lånade två dinosaurieböcker och berättade för Åsa (bibliotekarien) att han ska bli paleontolog när han blir stor. Nu ska jag bädda gästsängen så den står klar imorgon när mormor ska sova över. Vi ska till Bjurholm på FH imorgon kväll, föreläsning med Annika Dahlkvist kl 18-21.


    RSS 2.0