Det är tomt..

Du fattas oss.
Våra tankar går till dina närmaste.
Mitt hjärta slår ett extra slag för dem, för att de ska orka.
Jag tittar ut genom köksfönstret och tror, för bråkdelen av en sekund,
att du ska komma och gå efter vägen, som vi alla trodde och hoppades att du snart skulle göra.
Det är tomt.. och hur många ord jag än skriver, kan inget fylla det tomrummet.



Spridda ord om helgen...

Styrt snö. Tvättat. Ätit god mat. Löst korsord. Pluggat. Sett film med B & D. Myst med levande ljus. Eldat i spisen.


Trallallallala ;D

För jag har klarat tentan, för jag har klarat tentan....trallala! Svenskan alltså, med god marginal dessutom. :) Engelskan vet vi inget om än.



Apropå hushållsarbete..

Jag hade just hängt tvätt och satt igång en ny maskin, stod och torkade golvet och tänkte muttrande tankar om att man hinner inte mer än göra färdigt så är det dags att börja om igen. Då slog det mig vilken tur jag har som får ha det så. Jag har ett hem att städa, kläder att tvätta, mat att laga till och porslin att servera den på. Jag har till och med diskmaskin, tvättmaskin, dammsugare och en hel massa andra tekniska hjälpmedel som i princip sköter arbetet åt mig om jag bara trycker på en knapp. Jag bor på en breddgrad där jordbävningar och orkaner är ytterst sällsynta, nästan obefintliga och vulkanutbrott är sådant man läser om eller ser på tv. Kylan jag gnäller över om vintrarna ser till att otäcka små insekter och skadedjur inte trivs här och de som finns av spindlar och andra småkryp håller sig till att vara bara någon centimeter stora. Jag har rent vatten i kranen, frisk luft att andas och familj och vänner som bryr sig om mig.

Vilken tur jag har.



Dagens citat..

When I can look Life in the eyes,
Grown calm and very coldly wise,
Life will have given me the Truth,
And taken in exchange - my youth.
~Sara Teasdale

Morgonkaffe :)


Lyssnar till diskmaskinens sövande ljud...

...och summerar helgen.

Fredagkväll; C & A kom hem. :)

Lördag; Jag, B, D & J åkte till Umeå en sväng. Pojkarna behövde skor, D behövde även nya skidskor. Jag hann med att gå på stan en sväng själv. Underbart! Tack för det! Jag shoppade för halva mitt julklappspresentkort på Lindex. Det blev två flanellpyjamaser (till priset för en), en till mig och en till C, två nagellack och en mascara, som jag sedan blev beskylld för att ha fastnat för via tv-reklam.... ;P  Men, saken är den att jag ser ju nästan Aldrig på tv och när jag väl gör det blir det mest Viasat Nature med D. Jaja, i vilket fall så fyndade jag även min favoritdagcreme, Lancôme Aqua Fusion, till halva priset på Åhlens! Yay!! ;D Sen hann jag med att ta en Latte tillsammans med Sarah. Trevligt! :)

När vi kom hem var det bara att sätta sig vid dukat bord, för C & A fixade middagen - Tacos! Härligt! :)

Söndag; Idag har D varit hos en kompis, B & J har kört skoter, jag och ungdomarna har varit på en liten promenad och för övrigt har jag läst kurslitteratur och lite annat...

Jag har också lärt mig att man backar inte en häst med tillhörande släde hur som helst när man möter en bil på en smal väg... V70 är lättare att backa med. Så det gjorde jag. ;)

Jo, jag har författat ett välformulerat brev på tre sidor också.

Vi åt en massa kyckling till middag idag. B hade gjort i ordning tre olika sorter. Gott.

Strax före halvsju skjutsade jag C & A till bussen och nu borde de snart vara framme i stan. B är på jobbet och förbereder den kommande veckan och pojkarna är på övervåningen och....gör något.

Imorgon ska jag plugga, skotta snö och plugga lite till. Det är åtminstone min intention. Men, det vet man ju hur det är med goda intentioner! ;D

Ha det gott där ute!


Hej...

Veckan har varit helt okej.
Tack Åsa.

Har haft diverse intressanta föreläsningar och gruppdiskussioner. Mycket sociologi; genus, klass & etnicitet har stått på schemat. Mångkultur.

Jag har grymt ont i musklerna vid axlarna. Har haft det sen i måndags. Förmodligen inflammation i musklerna. B har lidit av samma sak i ca tre veckor. Känns inte uppmuntrande med den vetskapen...

Hoppas att ni alla där ute har en trevlig helg.


Skotertur

Vi har varit på en skotertur idag, jag, B & D.
Roligt att köra skoter och roligt att vara ute i skogen. :)










Nu ska jag tvätta kläder och sen packa kläder. Åker tillbaka till H-sand imorgon fm, vårterminen börjar 13:15 med introduktion av vårens kurspaket.


...och nu saknar jag den redan!

Jag har läst ut boken. Den var underbar. Vilket språk, vilken meningsbyggnad, vilka underbart filosofiska nerslag i den verklighet vi kalllar livet. Humoristisk, underhållande och tankeväckande.

Insikten slog mig att jag håller på att tappa bort språket. Ve och fasa! När jag inte skriver (alltså Skriver, till skillnad från att bara plita ner bokstäver som bildar allehanda vardagliga ord och uttryck)), glömmer jag bort att använda mig av hela det mångfacetterade spektrum av ord som vi faktiskt har full tillgång till. Detta måste åtgärdas! :)

För övrigt eldar jag i vedspisen, för att jag kan och för att det är mysigt.




Boktips.

Igelkottens elegans, av Muriel Barbery. Boken jag läser för närvarande. Fick låna den av min "hyrestant" i Härrnösand.  :)




Idag, fredag.

Började dagen med att packa ihop det jag skulle ha med mig hem och sen klockan åtta var det dags för nästa tenta! Idag var det svenska; språk och kulturmöten (om tvåspråkighet, minoritetsspråk, hur spridning av språk sker, pidginspråk, kreolspråk etc osv..). Jag tror att det gick bra. Borde bli godkänd.

Hemresan gick fint. Lunchade på Burger King. Jag var hungrig.

Nu har jag precis hämtat C vid bussen och gett henne middag. Imorgon blir det Åsele en sväng. Lunchar nog hos mor och far tror jag.


Torsdag :)

Tack för alla "Lycka till" och alla tumhållningar, som meddelats här och på andra sätt. Jag tror att dagens tenta gick vägen. Fortsätt gärna att hålla tummarna även imorgon ett par timmar, från klockan åtta på morgonkvisten!

Här är det strålande väder och ungefär minus femton grader, vilket känns kallare än vad jag är van vid på grund av att det är fuktigare luft än hemma. Jag inser att jag måste köpa nya handskar/vantar. Mina är för kalla (och trasiga!).

Jag har i alla fall varit på en promenad i solen idag efter lunch. Här är några av dagens mobilbilder;













Innevecka.

Idag bär det av till Härnösand.
Har en date med C och A i Ö-vik vid middagstid. De är på Paradisbadet idag.
Måndag - onsdag har vi seminarier, torsdag tenta i engelska; grammatik, fredag tenta i svenska; språk och kulturmöten. Keep your fingers crossed! :)

Veckan efter är det också innevecka. Då börjar AUO2.


Två fantastiskt roliga händelser att se fram emot;
1.
Min käre sambo bjuder mig på en Helsingforskryssning med Silja Serenad första helgen i februari! Vi åker fre-sö tillsammans med B´s kusin+fru på något som kallas HojX. Den oinvigde kan försöka lista ut vad det innebär och den nyfikne kan googla det! ;D
2.
Min snälla mamma bjuder med mig och C på West Side Story musikalen på Norrlandsoperan i mars!

I <3 Life

Ha det bäst!


Kyligt idag :)

Mellan -33 och -34, beroende på vilken termometer man kollar på... Det är lite halvkallt. Kände det när jag var ut i bagarstugan efter ved imorse. Jag eldar i vedspisen i köket idag. :)

Jullovet är officiellt över i den här kommunen nu. Sonen traskade iväg till skolan strax efter åtta. Tur vi har nära.

Ha en bra dag, trots kylan. Låt den stanna ute!



Godmorgon.

Kallt ute - igen. Kallare blir det tydligen framöver veckan. Brr... Men, vi går i alla fall mot ljusare tider! :)


Sockervattensmålningar

Enligt en sida på nätet som jag kollade på idag ska man ha 1 dl vatten och 2 dl socker. Jag har ingen aning om hur jag höftade till det igår. Men, vi målade i alla fall, både jag D, C och A. Här är ett smakprov på resultaten! :)






Ni kan ju alltid roa er med att gissa vem som målat vad! ;)


Vinterbilder a la C




Strandpromenaden i vinterskrud.



B & D på skotertur.

Vinter på Viskasjön.



Skickade ut henne med Nikonkameran igår. Detta var delar av resultatet. :)


Gott Nytt År



      

    

 

Godbitar från vår nyårsafton...

 


RSS 2.0