I en svensk skola: Nioåring skallade lärare.

Läste pappersutgåvan av Aftonbladet ikväll. En lärare ville att en elev skulle ta av sig mössan i klassrummet. När han inte gjorde det, tog hon av honom mössan, varvid eleven skallar henne så att hon bryter näsbenet. Okej, när man läst så långt börjar man fundera lite på om vårt land är på väg totalt utför..sen läser man lite till och funderar inte längre. Landet har åkt utför ättestupan och nu ligger vi på botten. Händelsen förorsakar nämligen Inte någon anledning till att koppla in vare sig polis eller sociala myndigheter, enligt den berörda kommunens Utvecklingsledare för barn med speciella behov, som blev ansvarig för det hela pga att rektorn, enligt samtal med Aftonbladet, uppgav att hon har influensa och därför inte kan ta tag i ärendet. Utvecklingsledaren säger att de inte ens har diskuterat om de ska anmäla händelsen. Eleven ifråga hämtades av föräldrarna samma dag som detta inträffade, men var tillbaka som vanligt dagen därpå. Läraren har varit sjukskriven i snart en vecka och uppger att hon har ständig huvudvärk.
Lärarförbundets ordförande menar att man självklart ska anmäla händelsen. Dels för att det handlar om respekt för läraren och dels att det handlar om vilka signaler man sänder ut till eleverna och till den som begått brottet.

Det skulle vara intressant att få följa fortsättningen. Men, det är väl inte troligt, eftersom sånt inte säljer lösnummer.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0